ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

29.06.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Έκκληση για άμεση επιστροφή της Κυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Έκκληση για άμεση επιστροφή της Κυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Με κλειστές τράπεζες, για χρονικό διάστημα που θα είναι πιθανότατα πολύ μακρύτερο της 7ης Ιουλίου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι συνέπειες για την οικονομία της χώρας θα είναι ανυπολόγιστες:
  • Παρατείνεται η αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων,
  • Η εφοδιαστική αλυσίδα έχει σπάσει, γιατί δεν παραδίδονται ούτε παραλαμβάνονται εμπορεύματα και Α’ ύλες, ακόμα και στην εσωτερική αγορά,
  • Οι εισαγωγές έχουν παγώσει και τα αποθέματα Α’ υλών και ετοίμων προϊόντων (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) είναι αμφίβολο αν επαρκούν για περισσότερο από έναν μήνα,
  • Η τουριστική κίνηση και οι μεταφορές έχουν διαταραχθεί,
  • Ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της κορύφωσης της αγροτικής παραγωγής στους μήνες που διανύουμε, η παραγωγική διαδικασία θα διαταραχθεί με πολλαπλάσιες αρνητικές επιπτώσεις.

19.06.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Ζορπίδης προς Τσίπρα: Δώσε λύση στο πρόβλημα της αγοράς

Δραματική έκκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ώστε η αγορά να βρει το ρυθμό της και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να καταφέρουν να επιβιώσουν απευθύνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης.

29.05.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Το ΕΕΘ στηρίζει τη συμμετοχή μελών του στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη στήριξη των μελών του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης επιδοτεί τη συμμετοχή τους στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρέχοντας ειδική προνομιακή τιμολόγηση.

27.05.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Φορολογικά, λογιστικά, ασφαλιστικά τα κύρια προβλήματα των επαγγελματιών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, σε σχέση με τη λειτουργικότητα των δραστηριοτήτων τους, είναι στην πλειοψηφία τους φορολογικά, ασφαλιστικά και λογιστικά ζητήματα. Το γεγονός κρίνεται ως απόλυτα φυσιολογικό λόγω της κρίσης που πλήττει τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και των διαρκών νομικών παρεμβάσεων της πολιτείας στους τρεις αυτούς τομείς τα τελευταία χρόνια.   
 

18.05.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Αγανάκτηση για την εμμονή της κυβέρνησης στην στήριξη του δημοσίου τομέα

Με μεγάλη έκπληξη, που σιγά σιγά εξελίσσεται σε αγανάκτηση και οργή, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν τους υπουργούς της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μιλούν για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και να αναφέρονται συνεχώς στο ότι «η καταβολή μισθών και συντάξεων είναι εγγυημένη». 

13.05.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Συνεργασία ΕΕΘ με την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ευρεία συνεργασία με Γερμανούς εκπροσώπους της
Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχε σήμερα η διοίκηση του
Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Η
συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΕΘ
(Αριστοτέλους 27).

12.05.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Καταστροφική η αύξηση στο ΦΠΑ της εστίασης

Πριν από δύο χρόνια, μετά από αγώνα των επαγγελματιών και των Επιμελητηρίων που τους εκπροσωπούν, ο ΦΠΑ στην εστίαση μειώθηκε από 23% σε 13%.

07.05.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Δεκάδες επαγγελματίες και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στην εκδήλωση του ΕΕΘ στο Ωραιόκαστρο

Δεκάδες επιχειρηματίες, αλλά και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης –τόσο της διοίκησης, όσο και της αντιπολίτευσης του δήμου- παρακολούθησαν το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα «Παύλος Μελάς» του δήμου Ωραιοκάστρου την ενημερωτική εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

29.04.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Εκδήλωση του ΕΕΘ για τους επαγγελματίες του δήμου Δέλτα

Ενημερωτική εκδήλωση για τους επιχειρηματίες, εμπόρους και επαγγελματίες του δήμου Δέλτα οργανώνουν από κοινού το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο δήμος Δέλτα.

29.04.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Εκδήλωση του ΕΕΘ για τους επαγγελματίες του δήμου Ωραιοκάστρου

Ενημερωτική εκδήλωση για τους επιχειρηματίες, εμπόρους και επαγγελματίες του δήμου Ωραιοκάστρου οργανώνουν από κοινού το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δεκέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER