ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

19.09.2016

Newsletter

"Τράπεζα Αττικής" και "Ταχ.Ταμιευτήριο" στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης!

Δανειοδοτήσεις χωρίς επαρκή κριτήρια και προϋποθέσεις εντόπισαν ελεγκτές στην "Τράπεζα Αττικής", το θρίλερ για την τοποθέτηση Διοίκησης, στην οποία συνεχίζεται, μετά τις αντιρρήσεις του Γιάννη Στουρνάρα. Την ίδια ώρα αρχίζει η δίκη για τις παρανομίες στο "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο", με 35 κατηγορούμενους!
Συγκεκριμένα, μετά την αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί έως αύριο Τρίτη, που είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση της τράπεζας Αττικής, η στελέχωση της διοικητικής ομάδας με τον ορισμό του Θεόδωρου Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank εξέλεξε τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ως πρόεδρο και θα ακολουθήσει η εκλογή του Θ. Πανταλάκη, ο οποίος είχε προταθεί εξαρχής από την Τράπεζα της Ελλάδος είχε λάβει την έγκριση από την κυβέρνηση ή τουλάχιστον από μέρος της και τελικώς το ΤΣΜΕΔΕ προχώρησε στις 7 Σεπτεμβρίου σε αυθαίρετη εκλογή των Γ. Σαπουντζόγλου και Π. Ρουμελιώτη σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν οι διαδικασίες στην τράπεζα.
Η εφημερίδα "Καθημερινή" αποκάλυψε πόρισμα ελεγκτών, σύμφωνα με το οποίο η Τράπεζα Αττικής έδινε δάνεια χωρίς διασφαλίσεις. Ο έλεγχος που πραγματοποίησαν SSM και ΤτΕ εντόπισε πλήθος δυσλειτουργιών και προβλημάτων σε όλο τα φάσμα των λειτουργιών της Attica Bank: στη διοίκηση, στον τρόπο λειτουργίας της εσωτερικής διακυβέρνησης, στο επιχειρηματικό μοντέλο, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στις διαδικασίες που αφορούν τον πιστωτικό κίνδυνο και στα πληροφοριακά συστήματα της τράπεζας.
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)


Στο "Ταχ. Ταμιευτήριο"
Συνολικά 35 κατηγορούμενοι αναμένεται να λογοδοτήσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η υπόθεση αφορά σε  δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2008 - 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.
 
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση είναι για απιστία και απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση, πλην του Άγγελου Φιλιππίδη, είναι στελέχη του Τ.Τ. την επίμαχη περίοδο, όπως η Αναστασία Σακελαρίου που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών Μαρίας Σουκαρά-Κατσικάρδη προς το Συμβούλιο Εφετών, η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από την υπόθεση ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, «με τη συνολική ανεπάρκεια των προβλέψεων να ξεπερνά τα 88 εκατομμύρια ευρώ».
naftemporiki.gr

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER