ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

23.06.2016

Ανακοινώσεις

Παροχή ενημέρωσης στις επιχειρήσεις για την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία

Θέμα: Παροχή ενημέρωσης στις επιχειρήσεις για την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία
 
Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους: Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν ως αυτοαπασχολούμενοι τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα, πρόσωπα από το ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των ΑμεΑ που ενδιαφέρονται για την απασχόλησή τους, εργοδότες που ήδη απασχολούν ΑμεΑ, ή ενδιαφέρονται να εντάξουν ΑμεΑ στους εργαζόμενους τους, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για παροχή ενημέρωσης – πληροφόρησης σε σχέση με την ομαλή εργασιακή ένταξη των ΑμεΑ.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος διατυπώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου WorkAbility που στοχεύει στην προώθηση της απασχόλησης των ΑμεΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτείται από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – ΕΟΧ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) και από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 
Στις 30 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα «Ιωάννα» του ξενοδοχείου «Καψής»  διοργανώνεται σεμινάριο με θέμα “Εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα”, το οποίο ξεκινά στις 14.00.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι διάφορες κατηγορίες εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ σε σχέση με την απασχόληση, όπως: α) εμπόδια λόγω προκαταλήψεων και στερεοτύπων, β) εμπόδια στην εκπαίδευση, γ) εμπόδια προσβασιμότητας στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, δ) εμπόδια που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου και την ηλεκτρονική προσβασιμότητα καθώς και ε) εμπόδια που σχετίζονται με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και προγραμμάτων για την απασχόληση των ΑμεΑ.
Επίσης, στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ερωτηματολογίου η οποία διεξήχθη με θέμα την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία. Στην έρευνα πήραν μέρος μέλη των συλλόγων ΑμεΑ που συνεργάζονται με τους εταίρους του έργου και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τοποθετήσεις αλλά και ερωτήσεις.
Σε δεύτερη φάση θα επιλεγούν επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι στους οποίους θα παρασχεθεί κατάλληλη ενημέρωση για την ένταξη ΑμεΑ στο εργασιακό τους περιβάλλον.
Στο έργο WorkAbility συμμετέχουν δύο εταίροι: η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ (ΕΟΣΜ/ ΑΠΘ), η οποία αποτελεί επίσης τον συντονιστή του έργου, και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Συνεργάτες του έργου είναι η Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, το Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την παροχή ενημέρωσης να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο τηλέφωνο 2310 995796 (κ. Παναγιώτη Τσαλή) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως 1 Ιουλίου 2016.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τους στόχους του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα, www.workability.gr

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    

NEWSLETTER