ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

23.06.2021

Ανακοινώσεις

Το ΕΕΘ στηρίζει το σχέδιο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης Καλαμαριάς

Στην γιορτή τουρισμού, αλλά και πολιτισμού με αφορμή την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καλαμαριάς, έδωσε το παρών το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, δείχνοντας πως στηρίζει αυτή τη προσπάθεια. 

Οι τρείς άξονες στους οποίους στηρίζεται το σχέδιο αυτό σύμφωνα με τον δήμο είναι φυσική ομορφιά, ιστορία και άνθρωποι.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και  Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού , Βούλα Πατουλίδου, ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ, Αλέξανδρος Θάνος, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόξενοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης, τους οποίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στον χώρο του θερινού κινηματογράφου cine Αύρα.

Κατά την ομιλία του ο κ. Δαρδαμανέλης, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου, «που δεν είναι άλλα από τις φυσικές ομορφιές, τους ωραίους ανθρώπους και τον πολιτισμό μας. Όπως χαρακτηριστικά λέω, η Καλαμαριά είναι μισό νησί. Τα εξίμισι χιλιόμετρα ακτογραμμής που διαθέτουμε, είναι το μισό της Καλαμαριάς» επισήμανε.

H Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη απέδωσε τον χαρακτηρισμό «στολίδι της Θεσσαλονίκης» στην Καλαμαριά, προσθέτοντας «με την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου που υιοθετεί πλέον ο Δήμος Καλαμαριάς για την Τουριστική προβολή της περιοχής, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής τόσο για την Καλαμαριά, όσο και για ολόκληρη την Μακεδονία».
«Η Καλαμαριά έχει τα προσόντα να βγει μπροστά ως ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός. Τόσο στον στόχο που έχετε τάξει, όσο και στις επιμέρους προσπάθειές σας θα είμαι και θα είμαστε δίπλα σας να είστε σίγουροι γι’ αυτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.  

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το σήμα τουριστικής προβολής της πόλης, το λογότυπο  «KalaMARia  - Thessaloniki», με τη συλλαβή «MAR» με κεφαλαία να ξεχωρίζει και σε γαλάζιο χρώμα και με βασικό μήνυμα «Sea More», καθώς και τα τουριστικά αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, τόποι μνήμης της Καλαμαριάς, το θαλάσσιο μέτωπο με τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κ.ά..

Το επιχειρησιακό σχέδιο τουριστικής προβολής  του δήμου Καλαμαριάς, παρουσίασαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Tourism Plus, Νίκος Σαπουντζής, ο επιστημονικός συνεργάτης της, Θανάσης Δερμετζόπουλος και το τουριστικό σήμα και λογότυπο ο δημιουργός του και πρόεδρος της Colibri, Χρήστος Χέλμης.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

NEWSLETTER