ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

24.06.2021

Ανακοινώσεις

Αίτημα μείωσης του ποσοστού παρακράτησης για συναλλαγές μέσω POS

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Επανειλημμένα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει θίξει το θέμα των πολύ υψηλών ποσοστών παρακράτησης των τραπεζών για πωλήσεις που πραγματοποιούνται με τερματικά μηχανήματα POS.
Το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζει να αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για επαγγελματίες μέλη μας, όπως μας γνωστοποιεί μέσω επιστολής του και ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου – Κορδελιού.
Καθώς η χρήση του «πλαστικού» χρήματος έχει αυξηθεί κατακόρυφα, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλει και η πανδημία, τα έξοδα της προμήθειας των POS έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερα και ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον επαγγελματία.
Με δεδομένο πως η ύπαρξη και χρήση τερματικού μηχανήματος POS στα καταστήματα είναι υποχρεωτική, την ίδια στιγμή που συμβάλει στην φοροδιαφυγή, ζητούμε να στηρίξετε το αίτημα μας για μείωση του ποσοστού παρακράτησης από πληρωμές μέσω POS, καθώς με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσετε  το εισόδημα των επαγγελματιών σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Παράλληλα, ζητάμε να συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση τερματικών συσκευών POS.
Κύριε, υπουργέ θεωρούμε δίκαια τα παραπάνω αιτήματα καθώς μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης έχουν οι επαγγελματίες και όχι τα τραπεζικά ιδρύματα. Αναμένουμε να επιληφθείτε επί του θέματος.
ΕΠΙΣΤΟΛH - ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΩ POS

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

NEWSLETTER