ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

29.10.2020

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Ζορπίδης: "νέα μέτρα στήριξης για τα νέα μέτρα περιορισμού"

Μιχ. Ζορπίδης: «ενίσχυση στις επιχειρήσεις που θα κλείσουν από αύριο»
 
Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Ζορπίδης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
«Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε προς νέα περιοριστικά μέτρα, λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων, Μέτρα που όμως θα έχουν βαρύτατες επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα.

Μία σειρά από τομείς επιχειρηματικότητας θα πληγούν βάναυσα, με πρώτη την εστίαση, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες σε μέγεθος επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και τον τουρισμό, που περιλαμβάνει δεκάδες επαγγελματικούς κλάδους.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από τον Πρωθυπουργό μαζί με τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων να προβεί ταυτόχρονα και σε ανακοινώσεις μέτρων στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων. Αυτά μπορούν και πρέπει να αφορούν το πάγωμα της καταβολής κάθε είδους οφειλής προς το Δημόσιο, όπως είναι οι δόσεις για ρυθμίσεις σε Εφορία, Τελωνεία και Ασφαλιστικά Ταμεία, η αναστολή του ΕΝΦΙΑ και των δόσεων ΦΠΑ όπως και των ενοικίων των επαγγελματικών ακινήτων, με παράλληλη ενίσχυση των ιδιοκτητών, ενώ θα πρέπει να αυξηθεί και η αποζημίωση της αναστολής σύμβασης όπως και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Κανείς δεν μπορεί να πληρώνει όταν δεν εισπράττει.

Απευθύνω έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει μέτρα τώρα πριν να είναι αργά. Η οικονομική επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων απειλείται».
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάϊος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER