ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

28.07.2020

Newsletter

Η Μ. Σπυράκη ενημέρωσε επιτροπή του ΕΕΘ

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης Μελών του ΕΕΘ συμμετείχε διαδικτυακά η ευρωβουλετίνα της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
Η κ. Σπυράκη ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση της Επιτροπής και ενημέρωσε τα μέλη της για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα μέτρα της ΕΕ για τη στήριξη της οικονομίας μετά την Καραντίνα αλλά και για τους σχεδιασμούς της για την ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια.
Όπως τόνισε ο Πρέδρος της Επιτροπής Λευτέρης Αλεξανδρίδης, η κ. Σπυράκη, την οποία ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή της, είναι η πρώτη προσκεκλημένη της Επιτροπής, η οποία έχει αποφασίσει να προσκαλεί σημαντικές προσωπικότητες, εκπροσώπους φορέων και ειδικούς για να δίνουν έγκυρη ενημέρωση για τα θέματα που την απασχολούν. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο κ. Αλεξανδρίδης, τα μέλη της έχουν την ευκαιρία να συζητούν και να ανταλάσσουν απόψεις με τους ειδήμονες, κάτι που διευκολύνει πολύ το έργο τους στην Επιτροπή.
Η κα Σπυράκη, αρχικά ενημέρωσε τα μέλη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες σχετικά με αναμενόμενα κονδύλια για τόνωση της οικονομίας.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε 3 πυλώνες, που θεωρεί ότι θα στηρίζεται η ανάπτυξη,  τα επόμενα χρόνια:Α. Πράσινη Οικονομία. Στροφή πως τα προϊόντα και τις πρακτικές της οικολογίας και γενικά ώθηση των επιχειρήσεων για μείωση του ενεργειακούτους αποτυπώματος. πχ. όσες επιχειρήσεις παράγουν απορρίμματα, αυτά να γίνονται ενέργεια, είτε ατομικά είτε συλλογικά
Β.Ψηφιοποίηση Επιχειρήσεων. Ψηφιοποίηση όλων τωνδραστηριοτήτων τους (πχ ηλεκτρ. παραγγελίες) και ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου& τηλεργασία. Δημιουργία .
Γ. Ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Άποψη της κας Σπυράκη είναι η ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης με προγράμματα όπως το “”.
Γενικά, η κα Σπυράκη ανέφερε ότι το νέο ΕΣΠΑ πρέπει να έχει άλλα-νέα χαρακτηριστικά που να στηρίζονται στους τρεις αυτούς πυλώνες, Τέτοιαεπαγγέλματα που αναφέρθηκαν ότι θα έχουν ζήτηση στο μέλλον είναι:
-- η Δευτερογενής Αγορά (μεταχειρισμένα)
-- μετατροπή εμπόρων σε εμπόρους –βιοτέχνες οι οποίοι θα δημιουργήσουν μονάδες ανακύκλωσης /πράσινης επεξεργασίας πάνω στον τομέα τους.
-- προσανατολισμό στην ποιότητα τροφής και την πρόληψη του καρκίνου
-- Κατασκευές «πράσινων» κτιρίων
-- Εξέλιξη του τουρισμού
Τέλος, αναφέρθηκε η ανάγκη για επίσκεψη σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό την αγαστή συνεργασία πάνω σε θέματα ανάπτυξης. Ακόμα, η κα Σπυράκη ανέφερε ότι για να γίνεται αποτελεσματική απορρόφηση κονδυλίων από την ΕΕ, θα πρέπει οι επαγγελματίες να οργανώνονται σε μεγαλύτερες (περιφερειακές) δομές. Ομοίως και τα επιμελητήρια σε συνασπισμούς επιμελητηρίων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία ευέλικτου κράτους που να βοηθήσει τα επιμελητήρια και τους επαγγελματίες.

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού  Νέων.
Η Επιτροπή αποφάσισε να διοργανώνει  ημερίδα στην οποία θα αναλυθούν οι ανάγκες /οι τάσεις της αγοράς προς τα νέα επαγγέλματα και άλλα σχετικά θέματα. Συμφωνήθηκε να γίνει μέσα στη ΔΕΘ, δια ζώσης,  με zoomwebinar αλλά και με livestreaming.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER