ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

21.11.2016

Newsletter

Σημαντικές εξελίξεις για μετρό- Λιμάνι

Εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις είχαμε τα τελευταία 24ωρα σχετικά με το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και στο επίσης τεράστιας σημασίας για την Θεσσαλονίκη, θέμα της παραχώρησης του Λμανιού της πόλης.
Για το πρώτο έγινε γνωστό ότι επήλθε σημφωνία στην αρμόδια επιτροπή, που κατέληξε σε τελική πρόταση για κατασκευή στην Βενιζέλου σταθμού του μετρό, με την παράλληλη διαφύλαξη και ανάδειξη των αρχαίων ευρημάτων. Το τελικό σχέδιο προβλέπει ότι θα αποσπαστεί το 10% των ευρημάτων, θα γίνει η κατασκευή του σταθμού και στη συνέχεια τα αποσπασθέντα θα επανατοποθετηθούν.
Με την πρόταση αυτή βρίσκεται διέξοδο στο αδιέξοδο που σταμάτησε το έργο για περίπου 3 χρόνια, μετά την αποκάλυψη αρχαίων κατά τις εργασίες κατασκλευής του σταθμού στη συμβολή της Εγνατίας Οδού με την Βενιζέλου!

Μπλόκο στο Λιμάνι!
Αντίθετα αρνητική ήταν η εξέλιξη, καθώς μόλις τώρα αποκαλύπτεται ότι στο Τεύχος Δημοπράτησης για την παραχώρηση του Λιμένος Θεσσαλονίκης αναγράφεται ότι ο πλειοδότης θα πάρει και τον Α' Προβλήτα, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν φιλοξενεί λιμενικές δραστηριότητες αλλά μόνο ψυχαγωγικές και πολιτιστικές.
Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του κατά την 81η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει την παραχώρηση του Α' Προβλήτα στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Για την εξέλιξη εξέφρασε την αντίδραση του ο Γιάννης Μπουτάρης (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ)

Ο Δήμαρχος αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Πρόεδρο του ΟΛΘ για το θέμα (ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ)

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER