ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

26.04.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι ο Μ. Ζορπίδης και ο Γ. Μπουτάρης στην Αγ. Σοφίας

Αύριο Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα βρεθούν στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, όπου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα οι δύο φορείς οργανώνουν εκδηλώσεις στο πνεύμα των ημερών για τη στήριξη της αγοράς του κέντρου.
 
Συγκεκριμένα θα οργανωθούν, με ευθύνη  του Κοινωφελούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ΤΕΧΝΗ ΖΩΗΣ» για τον Ανθρωπισμό, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, οι ακόλουθες παρουσιάσεις:
 
* Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες», με συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης. Νεαρά κορίτσια, σε ομάδες των 10 - 15 μελών, ντυμένα με  πανέμορφες παραδοσιακές φορεσιές ή με ολόλευκες ανθοστόλιστες φορεσιές, με στεφάνια λουλουδιών στα κεφαλάκια τους και κρατώντας καλαθάκια γεμάτα λουλούδια, με αφετηρία τον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας, θα περιδιαβαίνουν όλους τους γύρωθεν δρόμους τραγουδώντας τα κάλαντα «…σήκω Λάζαρε και χαίρε, σε ανάστησε ο Χριστός !!!». Παράλληλα, θα διανέμουν ένα καλαίσθητο έγχρωμο έντυπο με πληροφορίες, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την ιστορία και την πολιτιστική διαδρομή του εθίμου.

* Βυζαντινοί Εκκλησιαστικοί Ύμνοι και Τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας, από 30/μελή χορωδία ιεροψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ», υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και χοράρχου κ. Δημητρίου Αθανασιάδη.

* Προσφορά νηστίσιμων κερασμάτων (παραδοσιακός χαλβάς, λουκούμια, κρακεράκια, ψωμάκια, ελιές, χυμοί φρούτων, εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά).

* Ζωγραφική αυγών για μικρούς και μεγάλους. Θα διατεθούν 25.000 αυγά, λευκά και βρασμένα, τα οποία θα ζωγραφιστούν με οικολογικά χρώματα και υπό την καθοδήγηση καθηγητών και καθηγητριών ζωγραφικής, που θα υποδέχονται τους … καλλιτέχνες στις μεγάλες λευκές, φιλόξενες τέντες της διοργάνωσής μας. Τα αυγά που καθένας θα ζωγραφίζει, θα τα παίρνει δικά του, στο σπίτι του.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

NEWSLETTER