ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

23.07.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Σύσκεψη για το Γ.Ε.ΜΗ. υπό τον γ.γ. Εμπορίου Στ. Κομνηνό

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή των διαδικασιών του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, αλλά και προτάσεις για τη βελτίωσή τους συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης Στέφανου Κομνηνού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Βλαχογιάννης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των τριών επιμελητηρίων. Ο κ. Κομνηνός αναφέρθηκε στην αυξημένη νομική εγκυρότητα του Γ.Ε.ΜΗ. και ζήτησε από τα επιμελητήρια να προωθήσουν και να επιστήσουν τη σημασία του στα μέλη τους. Επισήμανε ακόμη ότι μέσω της πλήρους λειτουργίας του Γ.Ε.ΜΗ. θα επέλθει ελάφρυνση των επιχειρηματιών στις διαδικασίες λειτουργίας τους και μείωση του φόρτου εργασίας των επιμελητηρίων. Αυτό θα συμβεί καθώς δε θα χρειάζεται να εκδίδονται πιστοποιητικά για τις τράπεζες, για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, για την υπογραφή συμβάσεων του δημοσίου, αλλά και για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αφού η πρόσβαση στα στοιχεία των επιχειρήσεων μέσω Γ.Ε.ΜΗ. θα είναι ελεύθερη προς κάθε πιστοποιημένο ενδιαφερόμενο φορέα.

Επίσης, ο κ. Κομνηνός αποκάλυψε ότι το υπουργείο προωθεί την ανάδειξη των επιμελητηρίων σε ενδιάμεσους παρόχους για την πιστοποίηση ψηφιακής υπογραφής προς τις επιχειρήσεις, κάτι που όταν γενικευθεί θα βοηθήσει ουσιαστικά την εξ’ αποστάσεως συναλλαγή των επιχειρήσεων με τους φορείς του δημοσίου και την καταχώρηση των στοιχείων τους στο Γ.Ε.ΜΗ. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER