ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

12.09.2016

Δελτία τύπου ΕΕΘ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΕΘ ΣΤΗ ΔΕΘΘεσσαλονίκη,   Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016
 
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΕΘ ΣΤΗ ΔΕΘ
ΜΙΧ. ΖΟΡΠΙΔΗΣ: «ΧΑΣΑΜΕ 25.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 8.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010»
 
Περίπου 25.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στη Θεσσαλονίκη από το 2010, μόνο στο χώρο των επαγγελματιών, τόνισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχ. Ζορπίδης, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων του Περιπτέρου του ΕΕΘ, στην 81η ΔΕΘ!
Στην ομιλία του παρουσίασε τα (ζοφερά, όπως τα χαρακτήρισε), επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τα οποία, μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2016 είχαμε 1.882 λουκέτα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που ήταν μέλη του ΕΕΘ. "Για το ίδιο διάστημα έχουμε λιγότερες νέες επιχειρήσεις, αφού στο ΓΕΜΗ ενεγράφησαν μόλις 1.567, δηλαδή 315 λιγότερες. Από το 2010 χάσαμε μόνο στη Θεσσαλονίκη 30.759 μικρομεσαίες επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου μας! Το ίδιο διάστημα ιδρύθηκαν 22.837 επιχειρήσεις, δηλαδή 8.000 λιγότερες! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χάθηκαν περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας μόνο στο δικό μας χώρο! Τα στοιχεία αυτά είναι θλιβερά", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.


Ο Γ Σταθάκης
Τα εγκαίνια έκανε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι " φιλοδοξούμε πως ο κύκλος της ύφεσης κλείνει και η χώρα περνά στην Ανάπτυξη, μετά από μία οδυνηρή περίοδο λιτότητας, σε μία κρίση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στη Δύση, σε καιρό ειρήνης". 
Ο υπουργός ανέλυσε το "πλατύ φάσμα θεσμιών αλλαγών", που προώθησε και προωθεί το υπουργείο του και σχετίζεται με την αναδιάταξη του πλαισίου για τις Δημόσιες προμηθειες και τα Δημόσια έργα που ανοίγουν τις κλειστες έως τώρα διαδικασίες. Όπως επίσης και τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση της Αυτοαδειοδότησης, που προβλέπει τη Γνωστοποίηση στις Αρχές της λειοτυργίας της επιχειρήσεις και σε δυο ημερες την παροχή της έγκρισης με τους ελέγχους να γίνονται εκ των υστέρων προκειμένου να μην καθυστερεί η έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης.
Για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση από τους δανεσιτές, ωστόσο το υπουργείο προωθεί την πιστοποίησης με ισχυρούς μηχανισμούς πιστοποίησης και ελεγχου ποιότητας και προστασίας του καταναλωτή.
"Δεσμεύσαμε μεγαλο μερος του ΕΣΠΑ για τις ΜΜΕ, το οποίο διοχετεύουμε οριζόντια σε πολυ μικρες ΜΜΕ και τον τουρισμο, ενώ ο Αναπτυξιακός Νόμος ειναι αποκλειστικα για τις ΜΜΕ", πρόσθεσε ο υπουργός.


Βράβευση του Β. Κλάδη
Στην ίδια τελετή βραβεύθηκε για την πολυετή προσφορά του στο Επιμελητηριακό Κίνημα το έως πρότινως μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ και αντιπρόσωπος του στην ΚΕΕΕ Βασ. Κλάδης, που αποχωρεί από την ενεργό δράση. Την βράβευση έκανε εκ μέρους της ΚΕΕΕ ο Πρόεδρος της Κων. Μίχαλος και ο Πρόεδρος του ΕΕΠ ΜΙχ. Ζορπίδης.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμη οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου, Γ. Αρβανιτίδης, Αντ. Γρέγος και Αρ. Φωκάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Φάνης Παππάς, ο πρώην υπουργός Γ. Ορφανός, ο πρώην Περιφερειάρχης Παν. Ψωμιάδης, ο ΓΓ της ΚΕΕΕ Παν. Αγνιάδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ Γ. Μανδρίνιος, μέλη της ΔΕ και του ΔΣ του ΕΕΘ και πολλά μέλη του. 

Το ΕΕΘ είναι στη ΔΕΘ
Τα μέλη του ΕΕΘ εκθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες στα περίπτερα 8,9 και 13, συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. με 45 συμμετοχές, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, ενώ διοργανώνει σειρά σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη διοίκηση της HELEXPO-ΔΕΘ προσφέρει με τον τρόπο αυτό πολύ καλύτερη και οικονομικότερη προβολή στους χώρους της Έκθεσης.


 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER