ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

18.03.2014

Ανακοινώσεις

All4Greece.com: Ολοκληρωμένο Portal για τις Ελληνικές Εξαγωγές

Η αύξηση των πωλήσεων ελληνικών προϊόντων σε χώρες του εξωτερικού, μπορεί να προσδώσει αναπτυξιακή πνοή στην Ελλάδα, να αποτελέσει προϋπόθεση για την παραγωγή εσωτερικού πλούτου και να συμβάλλει γενικότερα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το portal All4Greece.com, δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόκειται για μία καινοτόμα εθνική προσπάθεια, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ο βασικός στόχος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στις ελληνικές επιχειρήσεις. Στο All4Greece.com προβάλλονται δωρεάν ανά κλάδο και κατηγορία προϊόντος οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους, με σκοπό την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, καθώς παρέχεται η δυνατότητα στις ξένες επιχειρήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με τις καταχωρημένες στο portal ελληνικές εταιρείες.

Επιπλέον, το εν λόγω portal παρέχει ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα (ΕΣΠΑ, Επενδυτικός Νόμος κλπ) και την απαιτούμενη πληροφόρηση στις επιχειρήσεις (κλαδικές μελέτες για Αγορές-στόχους του εξωτερικού κλπ).

Οι βασικοί άξονες του All4Greece.com είναι:

 Εξαγωγική Δραστηριότητα:
 • Βοήθεια για συμμετοχή στα μεγαλύτερα Δίκτυα Επιχειρηματικών Συνεργασιών
 • Συμβολή στην προβολή, προώθηση και πώληση ελληνικών προϊόντων με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις αγορές του εξωτερικού.
 • Παροχή πληροφοριών για αγορές του εξωτερικού.
 • Ενημέρωση σχετικά με ζήτηση προϊόντων από το εξωτερικό.
 • Βοήθεια για συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια.
 Επενδυτικές Υπηρεσίες:
 • Παροχή ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών ένταξης σε Αναπτυξιακά Προγράμματα (ΕΣΠΑ, Επενδυτικός Νόμος κλπ)
 • Αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.
 • Επιχειρηματικά σχέδια (business plans).
 • Παροχή τραπεζικών και χρηματοδοτικών συμβουλών για επενδύσεις.
 Επιχειρησιακός Σχεδιασμός:
 • Υποστήριξη για απόκτηση πιστοποιητικών διαχείρισης ποιότητας (ISO, HACCP κλπ.).
 • Βοήθεια στην κατασκευή ιστοσελίδων (site) κλπ.
 • Πληροφόρηση για ζητούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά προϊόντων και υπηρεσιών.
 • Πληροφόρηση για εφοδιασμό (logistics), κοστολόγηση, τεχνογνωσία (know how, μελέτες κλπ.), λιτές πρακτικές (lean practices) κλπ.
 • Τραπεζικές υπηρεσίες (μίσθωση, εκμίσθωση, δάνεια κλπ.).
 • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
 • Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών
 • Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας
 • Εργαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER