ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

26.08.2016

Newsletter

"Αναθέρμανση" των 100 δόσεων στον ΟΑΕΕ

Ο ΟΑΕΕ δίνει την ευκαιρία σε ασφαλισμένους του, που έχασαν την ρύθμιση των 100 δόσεων να "αναθερμάνουν" τη ρύθμιση τους, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του, που πρόσφατα εστάλη από τη διοίκηση του Οργανισμού στις υπηρεσίες του. Η εγκύκλιος ουσιαστικά δίνει το περιθώριο στις υπηρεσίες να εξετάσουν τα πραγματικά περιστατικά γιατί έχει διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις η ρύμιση χάθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων και δίχως την ευθύνη του ασφαλισμένου.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικοτητας: 
«μετά από συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις της ΕΣΕΕ, η διοίκηση του ΟΑΕΕ, με εγκύκλιό της ανέλαβε την πρωτοβουλία να βγάλει από το αδιέξοδο χιλιάδες συναδέλφους μας, εκδίδοντας σχετική εγκύκλιο η οποία, κατά βάση, ανανεώνει την δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους την έχασαν λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής.
Η εγκύκλιος διαπιστώνει τον σημαντικό αριθμό ρυθμίσεων που διακόπηκε στο παρελθόν, ενώ οι ασφαλισμένοι-οφειλέτες είχαν ενεργήσει εμπρόθεσμα για την καταβολή των δόσεων και δεν είχαν άμεση ευθύνη για την μη πραγματοποίηση - ολοκλήρωση της πληρωμής.  Για το λόγο αυτό προτάσσει την διερεύνηση και αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών διακοπής της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και όπου διαπιστωθεί η μη ευθύνη του ασφαλισμένου, δίνεται η δυνατότητα επανένταξής του σύστημα.
Για την αξιολόγηση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη:
  • Η αποδεδειγμένη πρόθεση εμπρόθεσμης καταβολής της εισφοράς ή δόσης/εων που προκάλεσαν την διακοπή.
  • Η αιτία που προκάλεσε το διακοπτικό γεγονός, η οποία πρέπει να συνδέεται με λάθη, παραλείψεις ή δυσλειτουργίες του εισπρακτικού μηχανισμού για τις οποίες δεν έχει άμεση ευθύνη ο ασφαλισμένος-οφειλέτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάϊος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER