ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

28.03.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα

Εργαστήριο με θέμα «Ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα» διοργάνωσε από τις 26 μέχρι τις 28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το εργαστήριο ήταν ενταγμένο στο έργο «Ανταλλαγή καλών πρακτικών για την προώθηση της διαφοροποίησης και της αειφόρου ανάπτυξης τις τουριστικές υπηρεσίες», που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  GRUNTVIG.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αποφάσισαν να εκπονηθεί ενιαία μελέτη για την ανάπτυξη καλών πρακτικών σε θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος και μάλιστα σε τομείς που, ανεξάρτητα από την πολιτιστική δομή και τη χωροταξία κάθε περιοχής, έχουν κοινά στοιχεία. Επιπλέον το υλικό που θα δημιουργηθεί από τα εργαστήρια θα αποτελέσει τη βάση για να δημιουργηθεί καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την αειφόρο ανάπτυξη του τομέα των τουριστικών υπηρεσιών.
    
Στο εκπαιδευτικό εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι και εκπαιδευόμενοι από την Περιφέρεια Tulcea της Ρουμανίας, από την Μ.Κ.Ο. Ethnical Links της Εσθονία, από την Αναπτυξιακή Εταιρία Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας της Τουρκιάς  και από τον Οργανισμό Legado Andalusi της Ισπανίας. Συνολικά συμμετείχαν 42 άτομα, τα οποία  έλαβαν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Ομιλητές ήταν ο διευθυντής της αναπτυξιακής εταιρίας του ΕΕΘ «Ο σύμβουλος του Επαγγελματία» Παύλος Καζαντζίδης, οι καθηγητές του τμήματος Τουριστικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Φώτης Κιλιπίρης και Ιωάννης Καραμανίδης, ο σύμβουλος διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Γιώργος Βαγγέλας, ο δημοσιογράφος τουριστικών θεμάτων Σάκης Παπαδόπουλος, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Κουράκος. Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, καθώς και ο υπεύθυνος έργου, επιστημονικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Ποσειδώνος.

Η επομένη συνάντηση του προγράμματος θα γίνει στη Τραπεζούντα της Τουρκίας στα τέλη Ιουνίου. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER