ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ

21.07.2016

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Διεθνής Έκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στο Βερολίνο - Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) 02.09. - 07.09.2016

Κυρίες και κύριοι,

η IFA δεν είναι μόνο η πιο παλιά, αλλά και η πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (consumer electronics). Ωστόσο, στις τελευταίες διοργανώσεις οι επισκέπτες της IFA είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και γύρω από τις λευκές οικιακές συσκευές. Η επέκταση σε αυτόν τον τομέα έδωσε στην έκθεση ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ζήτηση. Και φέτος, η έκθεση θα συνεχίσει την περσινή επιτυχία στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού (home appliances). Στο επίκεντρο της περσινής IFA βρέθηκαν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες,Fitness Watches με Music Player, Kράνη ασφαλείας με συστήματα ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος, Ultra High Definition στις τηλεοράσεις, ο συνδυασμός διαδικτύου και τηλεόρασης, τα smartwatches, τα νέα tablets, η μικρή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, η εύκολη και «έξυπνη» χρήση και μία σειρά από υψηλής τεχνολογίας προϊόντα από όλες τις επώνυμες εταιρίες του κλάδου.
 
Με αύξηση στην εκθεσιακή επιφάνεια άνοιξε τις πύλες της η IFA 2015, παρουσιάζοντας είδη τελευταίας τεχνολογίας και νεωτερισμούς στους κλάδους consumer electronics και home appliances. Και ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών αυξήθηκε, αφού περισσότεροι από 240.000 επισκέπτες, από αυτούς οι 46.000 από χώρες εκτός Γερμανίας, έσπευσαν να δουν τη μεγαλύτερη και παγκοσμίως σημαντικότερη έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση παραγωγών, προμηθευτών και εμπόρων και μία τέτοια πλατφόρμα παραγγελιών. Οι παραγγελίες της προηγούμενης IFA έφτασαν τα 4 δισεκατομμύρια 350 εκατομμύρια ευρώ και ο κλάδος συνολικά συνεχίζει να μεγαλώνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η παρουσία των ΜΜΕ στην έκθεση ήταν όπως κάθε χρόνο ιδιαιτέρως αυξημένη με πάνω από 6.000 δημοσιογράφους, από αυτούς 2.700 από 70 χώρες εκτός Γερμανίας, να μεταδίδουν τα εκθεσιακά δρώμενα σε όλο τον κόσμο.
 
Στην IFA 2016 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο εκθεσιακός χώρος «House of sound», που δίνει την ευκαιρία στους προμηθευτές τεχνολογίας ήχου να παρουσιάσουν σε ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών και κατάλληλα δομημένο για πλήρη ηχητική κάλυψη, τα προϊόντα τους.
 
Τα εκθέματα της IFA αποτελούνται από τους εξής τομείς:
Ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά: Audio, Hi-Fi, High End, TV & Video, MP3, Blu-Ray, κινητά, tablets, media, DVD, ψηφιακή τηλεόραση, καλωδιακή και δορυφορική τεχνολογία, Λευκές συσκευές: Ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, μικροσυσκευές,  Multimedia: TV/PC, Internet, Online, Edutainment, Παιχνίδια, Πληροφορική: Online, Software/Hardware, Internet, εξοπλισμός Home-Office, Broadcasting: Ψηφιακή τηλεόραση, Multimedia Broadcasting, Ψηφιακή φωτογράφηση
 
Νέοι τομείς της IFA τα τελευταία χρόνια: House of sound, IFA iZone (Mac, iTech, Apps), IFA eLibrary (βιβλία για tablets και eReaders) και IFA TecWatch (τεχνολογίες του αύριο, λύσεις για 3D, Super HD).
 
Ιστοσελίδα της έκθεσης: www.ifa-berlin.de Το ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, διαθέτει, όπως κάθε χρόνο, κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή και επιπλέον έκπτωση 10% για τα μέλη μας. Τηλ. στην Αθήνα: 210 6419011 & 210 6419037 και στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 327733.
 
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
 
 
Αθηνά Θεοφανίδου                                                                         
Εκπρόσωπος
του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου 
για την Ελλάδα                                                                                                                                                            
                                                                               

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Απρίλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8

Η Θεσσαλονίκη Πύλη Ανάπτυξης Για Την Ευρώπη Και Τη Μεσόγειο

Συμπόσιο 8 Απριλίου 2019
9
10
11

30ο Money Show

Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

NEWSLETTER