ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

19.07.2016

Newsletter

Επιτροπή διαμεσολάβησης ιδρύει το ΕΕΘ

Την ίδρυση ειδικής επιτροπής για τα προβλήματα των Επαγγελματιών με διαφόρους φορείς, αποφάσισε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας.
Η Επιτροπή αυτή θα δέχεται και θα εξετάζει αιτήματα και ζητήματα επαγγελματιών- μελών του ΕΕΘ και θα προχωρά στην τεκμηρίωση τους και στη συνέχεια να παρεμβαίνει προς τους υπευθύνους φορείς (Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Δήμοι κλπ) με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων αυτών με τρόπο που θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης, η επιτροπή αυτή θα στελεχωθεί από μέλη του ΔΣ και θα πλαισιωθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως νομικούς οικονομολόγους κλπ. "Είναι σημαντικό τα στελέχη των φορέων αυτών να γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μία σοβαρή ομάδα, οργανωμένη και ευάριθμη και όχι με μεμονωμένους επαγγελματίες, που εκ των πραγμάτων είναι ευάλωτοι στις πιέσεις. Θα οργανώσουμε σωστά την Επιτροπή ώστε να σταθούμε στο πλευρό των Επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν -εν μέσω κρίσης- τεράστια προβλήματα", τόνισε ο κ. Ζορπίδης.
Μετά από πρόταση του Προέδρου μας, την οποία αποδέχθηκαν τα μέλη, την Επιτροπή θα απαρτίζουν οι Μιχάλης Ζορπίδης, Στέλιος Συμεωνίδης, Λευτέρης Γεωργιάδης και Δημ. Αναστασίου.
Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση το μέλος του ΔΣ Λευτέρης Γεωργιάδης, που αναφέρθηκε σε δεκάδες παράπονα και καταγγελίες επαγγελματιών, που, όπως είπε, δέχονται αφόρητες πιέσεις από τις Τράπεζες για δάνεια που έχουν λάβει και στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της κρίσης. 


Το Δίκτυο Κοινωνικής Ευθύνης
Ενημέρωση για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο μας, έκανε ο πρόεδρος του και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας Νίκος Πέντζος, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου μας Μιχ. Ζορπίδη. Όπως είπε ο κ. Ζορπίδης, είναι χρήσιμο για όλους μας να γνωρίζουμε τη δραστηριότητα ενός Φορέα στον οποίο συμμετέχουμε και χρηματοδοτούμε, πολύ δε περισσότερο όταν ο φορέας αυτός, παρουσιάζει πολύ θετικό έργο, προς όφελος της κοινωνίας μας και των ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Όπως τόνισε ο κ. Πέντζος, το Δίκτυο, το οποίο στηρίζεται από τους σημαντικότερους οικονομικούς φορείς της Θεσσαλονίκης (Επαγγελματικό, Εμποροβιομηχανικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, Σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Εξαγωγέων, Εμπορικός Σύλλογος), δραστηριοποιείται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Κάθε χρόνο καταγράφει αιτήματα και ελλείψεις σε ιδρύματα της πόλης, τα οποία αφού τα επεξεργαστεί προχωρά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος από φορείς, επιχειρήσεις ή μεμονωμένα άτομα. Το έργο είναι πολύ πλούσιο, καθώς έχουν γίνει χιλιάδες δωρεές, ενώ υποστηρίζονται μέχρι και Γεύματα για απόρους.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέντζος, μέσα από το Δίκτυο γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, σοβαρότητα και νοικοκυροσύνη όλο το φιλανθρωπικό έργο με αποτέλεσμα κάθε δωρεά να πιάνει τόπο. Παράλληλα, με τη δραστηριότητα αυτή βρίσκει διέξοδο η εσωτερική ανάγκη που μπορεί να αισθάνεται κάθε επιχειρηματίας για προσφορά, ενώ δίνεται και ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία, που πολλές φορές έχει συνηθίσει να αντιλαμβάνεται με αρνητικό τρόπο τους εργοδότες.


Απολογισμός στο Φεστιβάλ Τουρισμού

Τον απολογισμό του Φεστιβάλ Τουρισμού έκανε στην χθεσινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Οργανωτικής του Επιτροπής και Β' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου μας Κλεόβουλος Θεοτόκης. Ο κ. Θεοτόκης αναφέρθηκε στο σύνολο των δράσεων, έκανε τον οικονομικό απολογισμό  και απάντησε σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις μελών του ΔΣ για διάφορες πτυχές της διοργάνωσης.
"Ήταν μία πολύ επιτυχημένη και λαμπρή διρογάνωση, που την χάρηκε ο κόσμος. Φυσικά έγιναν και λάθη και παραλείψεις, καθώς ο χρόνος προετομασίας του ήταν μικρός. Ωστόσο, το τελικό πρόσημο ήταν θετικό", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοτόκης.
 

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9

O Πρόεδρος κος. Μιχάλης Ζορπίδης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών»
Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης
Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER