ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

22.04.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Όλος ο κόσμος του τουρισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Από 16 έως 19 Μαϊου το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης
 
Στην α΄ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα κτυπάει η «καρδιά» του ελληνικού τουρισμού από την Πέμπτη 16 μέχρι την
Κυριακή 19 Μαίου, δηλαδή τις μέρες που θα διεξαχθεί το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο οργανώνει το Φεστιβάλ με τη συνδρομή της ΟΛΘ ΑΕ και της ΔΕΘ – Helexpo.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται στην ουσία για μια έκθεση, που θα δώσει την ευκαιρία σε όσους λάβουν μέρος να προβάλουν τα τουριστικά τους προϊόντα λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Παράλληλα, με το εκθεσιακό κομμάτι θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κόσμο σ’ αυτό το όμορφο κομμάτι της πόλης που καθημερινά κατακλύζεται από χιλιάδες ανθρώπους.

Οι βασικοί στόχοι της διοργάνωσης του Φεστιβάλ απόμ την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου είναι οι εξής:
 
Πρώτον, να δοθεί η ευκαιρία στους επαγγελματίες του τουρισμού να εκθέσουν τα προϊόντα τους με ένα λογικό κόστος την πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου.

Δεύτερον, να προσέλθει κόσμος στη Θεσσαλονίκη -εκθέτες και επισκέπτες-, ώστε να δουλέψουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εκθέτες από κάθε γωνιά της χώρας μας ακόμη και από το εξωτερικό. Πολυμελής αντιπροσωπείες θα έρθουν στην Θεσσαλονίκη και θα παραμείνουν για αρκετές ήμερες.

Τρίτον, να δοθεί η ευκαιρία στους Βορειοελλαδίτες να προγραμματίσουν σωστά τις καλοκαιρινές τους διακοπές μετά από την ενημέρωση που θα έχουν από τους εκθέτες. Παράλληλα να διασκεδάσουν, καθώς στην έκθεση θα οργανωθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Τέταρτον, να εξελιχθεί η διοργάνωση σε θεσμό για την Θεσσαλονίκη που θα την βοηθήσει να αναδειχτεί τουριστικά.
 
Όπως λέμε σε όλους (έκθετες και επισκέπτες):  «Ελάτε στην Θεσσαλονίκη, ελάτε στο Φεστιβάλ Τουρισμού στο λιμάνι για να ταξιδέψουμε νοερά και πραγματικά και να περάσουμε καλά». 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER