ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

17.05.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Ξεκίνησε» η γιορτή του τουρισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Με εντυπωσιακό τρόπο, που χαρακτηρίστηκε από τα πυροτεχνήματα και τη συναυλία του Δήμου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού της πόλης.
 
Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης βρέθηκαν μαζί στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ και στην ουσία εγκαινίασαν ένα θεσμό που δείχνει να έχει μέλλον τα πολλά επόμενα χρόνια.
 
 Μίλησαν για τη σημασία του τουρισμού και τόνισαν ότι –όπως φαίνεται από τις συμμετοχές στο Φεστιβάλ- όλες οι περιοχές της χώρας έχουν κάτι αξιόλογο να δείξουν και να προσφέρουν στο τουριστικό πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι «κατεβούν» στο λιμάνι αυτές τις μέρες θα βρεθούν μπροστά σε πολλές επιλογές για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.

Σήμερα Παρασκευή τα περίπτερα του Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτά από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Το Φεστιβάλ  είναι μια πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Στη διοργάνωση συνεργάζονται η Διεθνής Έκθεση και ο Οργανισμός Λιμένος, ενώ το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις τουρισμού να προβάλλουν και να προωθήσουν το προϊόν τους μια ανάσα πριν το καλοκαίρι, και παράλληλα, στους καταναλωτές να προγραμματίσουν οικονομικά τις διακοπές τους με την παροχή ελκυστικών προγραμμάτων και πακέτων διακοπών. Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 65 εκθέτες. Τα τουριστικά τους προϊόντα θα παρουσιάσουν  διάφοροι φορείς και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν έντεκα Επιμελητήρια, πέντε Περιφέρειες, πέντε Δήμοι, δύο Αναπτυξιακές Εταιρίες και 40 ιδιώτες , όπως τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικοί οργανισμοί, αλλά και τουριστικές ενώσεις και φορείς. Τρεις συμμετοχές προέρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν  διάφορες πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις αλλά και happenings για παιδιά και για όλη την οικογένεια.

Επίσης με αφορμή την αυριανή (Σάββατο) Διεθνή Ημέρα Μουσείων στοπ πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν ειδικές δράσεις τόσο τα τέσσερα μουσεία που βρίσκονται εντός του λιμένος - Ολυμπιακό Μουσείο, Μουσείο Φωτογραφίας, Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης – όσο και το τμήμα Αρχιτεκτονικής, του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Η μουσικοχορευτική και θεατρική δράση των μουσείων θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου στο χώρο της Α΄ Προβλήτας κι έχει τίτλο «Αληθινά όνειρα... Όλα τα μουσεία μαζί.. δημιουργούμε...», ενώ το τμήμα Αρχιτεκτονικής οργανώνει σήμερα (Παρασκευή), αύριο και μεθαύριο –αναχώρηση κάθε ώρα από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι από το Διοικητήριο και τα Λουλουδάδικα- δρώμενο με τίτλο «Ερμηνεύοντας ένα πολιτιστικό περίπατο: Οδός Βενιζέλου». Μια βιωματική περιδιάβαση στα επτά μνημεία του άξονα της Βενιζέλου. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER