ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

14.05.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Η γιορτή του τουρισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Μαΐου το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται γα πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ στη διοργάνωση συνεργάζονται η Διεθνής Έκθεση και ο Οργανισμός Λιμένος. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
 
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις τουρισμού να προβάλλουν και να προωθήσουν το προϊόν τους μια ανάσα πριν το καλοκαίρι, και παράλληλα, στους καταναλωτές να προγραμματίσουν οικονομικά τις διακοπές τους με την παροχή ελκυστικών προγραμμάτων και πακέτων διακοπών. Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 65 εκθέτες. Τα τουριστικά τους προϊόντα θα παρουσιάσουν  διάφοροι φορείς και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν έντεκα Επιμελητήρια, πέντε Περιφέρειες, πέντε Δήμοι, δύο Αναπτυξιακές Εταιρίες και 40 ιδιώτες , όπως τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικοί οργανισμοί, αλλά και τουριστικές ενώσεις και φορείς. Τρεις συμμετοχές προέρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν  διάφορες πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις αλλά και happenings για παιδιά και για όλη την οικογένεια.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, με τη διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής στην οποία θα συμμετέχει ο τραγουδιστής Δήμος Αναστασιάδης. Τις επόμενες τρεις ημέρες θα πραγματοποιηθούν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, καθώς και διάφορα χάπενιγκς που θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες. 
 
Διεθνής ημέρα μουσείων
 
Το Σάββατο 18 Μάιου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Την ημέρα αυτή τα μουσεία που βρίσκονται στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού, δηλαδή το Ολυμπιακό Μουσείο, το Μουσείο Φωτογραφίας, το Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης θα τη γιορτάσουν υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Τουρισμού, Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανώσουν στις 7.30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, στην απόληξη της Α΄ προβλήτας, κοινή δράση με τίτλο «Αληθινά όνειρα... Όλα τα μουσεία μαζί.. δημιουργούμε...». Πρόκειται για μία σύνθεση θεατρικών δρώμενων, σύγχρονου χορού και μουσικής
 
Το πανεπιστήμιο
 
Παράλληλα –με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων- το τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, οργανώνει στις 17,18 και 19 Μαΐου δρώμενο με τίτλο «Ερμηνεύοντας έναν πολιτιστικό περίπατο: οδός Βενιζέλου». Πρόκειται για έναν πολιτιστικό περίπατο σε δύο διαδρομές διάρκειας περίπου δύο ωρών η καθεμιά με επτά σταθμούς στα μνημεία της οδού Βενιζέλου. Ξεκινούν και τις τρεις ημέρες την ίδια ώρα και κάθε ώρα (από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι).

Η Διαδρομή Α΄ ξεκινά από το Διοικητήριο (Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) στην οδό Αγίου Δημητρίου και περιλαμβάνει τα: 1. Διοικητήριο-πλατεία Διοικητηρίων, Παλιό Δημαρχείο 2. Μέση οδό, 3. Χαμζά Μπέη τζαμί (παλιό Αλκαζάρ), Μπεζεστένι, 4. Μνημείο Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η Διαδρομή Β΄ ξεκινά από το Γιαχουντί Χαμάμ στα Λουλουδάδικα (οδός Κομνηνών) και περιλαμβάνει: 1. Γιαχουντί Χαμάμ, 2. Άγιο Μηνά, 3. Πλατεία Ελευθερίας, Εβραϊκό Μουσείο.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δεκέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Ημερίδα για τον αντικαπνιστικό νόμο: "Το τσιγάρο... γίνεται καπνός"

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον αντικαπνιστικό νόμο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα "Θεσσαλονίκη" του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος)
12

Ημερίδα με τίτλο "Η Καινοτομία στις Μεταφορές: Κύριες τάσεις και αναδυόμενες ευκαιρίες"

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

NEWSLETTER