ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

04.07.2016

Newsletter

Καβγάς για τις τηλεοπτικές άδειες

Μη νόμιμες βρίσκει τις ενέργειες της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που απειλεί με παραπομπή στο Ευρω-Δικαστήριο, κάτι που προκαλεί δριμύτατες αντιδράσεις από την πλευρά τόσο του Μεγάρου Μαξίμου όσο και της Αντιπολίτευσης, όπως επίσης και των ιδιοκτητών ΜΜΕ, που κατηγορούν τον Ν. Παπάς ότι απέκριψε την επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου.
Την επιστολή - έγκληση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος, που απέστειλε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Γκ. Έντινκερ αποκάλυψε η "Καθημερινή της Κυριακής". Αυτή θέτει ουσιαστικά την Ελλάδα στον προθάλαμο της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ θεωρείται ενδεικτική προθέσεων της Κομισιόν και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. 
 
Στην επιστολή της η Κομισιόν εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση  να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις καθώς η Επιτροπή έχει εδραία άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης: 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"

Στην αντίδραση του ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για κινήσεις του παλαιού μιντιακού κατεστημένου που επιδιώκουν να εμποδίσουν την χορήγηση νέων τηλεοπτικών αδειών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ"

Δριμύτατη ήταν και η αντίδραση της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών, που σημείωσε ότι μετά την επιστολή "είναι στον αέρα" η χορήγηση των αδειών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο μεταξύ και εν μέσω των αντεγκλήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη νομιμότητα της διαδικασίας, ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη, καθοριστική φάση για την δημοπράτηση τεσσάρων αδειών για την παροχή τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.
Η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα στις τρεις το μεσημέρι με τουλάχιστον έξι επιχειρηματικά σχήματα να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και με άλλα δύο να είναι πιθανό να το εκδηλώσουν σήμερα.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9

O Πρόεδρος κος. Μιχάλης Ζορπίδης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών»
Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης
Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER