ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

20.05.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

20.000 επισκέπτες στους χώρους του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου. Περί τις 20.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης περιδιάβηκαν τα 3.000 τετρ. μέτρα της έκθεσης και τα 700 τετρ. μέτρα των περιπτέρων που στήθηκαν στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού της πόλης, από το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου που ξεκίνησε το Φεστιβάλ μέχρι τη λήξη του. Ενημερώθηκαν για τους τουριστικούς προορισμούς και τα πακέτα προσφορών, παρακολούθησαν τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις –συναυλίες, χορευτικά, επιδείξεις- και απόλαυσαν δωρεάν το παραδοσιακό μυδοπίλαφο Θεσσαλονίκης, που πρόσφερε η λέσχη Αρχιμαγείρων. Περίπου 5.000 από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ συμπλήρωσαν το απαραίτητο έντυπο και πήραν μέρος στην κλήρωση πέντε τουριστικών δώρων (εκδρομές, διανυκτερεύσεις, εισιτήρια), που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ το βράδυ της Κυριακής, παρουσία κοινού.
 
«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θέλησε να οργανώσει το Φεστιβάλ αφενός για να δώσει την ευκαιρία σε επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους σε μια περίοδο που οι Θεσσαλονικείς προγραμματίζουν τις διακοπές τους και αφετέρου για να φέρει κόσμο στην πόλη» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, επισημαίνοντας παράλληλα την απόλυτη ικανοποίηση του από την εικόνα του Φεστιβάλ. Άλλωστε και ο ίδιος έγινε αποδέκτης θετικών σχολίων, κυρίως από την πλευρά των εκθετών, οι οποίοι του ζήτησαν τη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ σε ετήσια βάση, κάτι που είναι –άλλωστε- μέσα στους στόχους του ΕΕΘ. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζορπίδης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες πρακτικού χαρακτήρα και να στηρίζει τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, που όλοι αγωνιζόμαστε καθημερινά για να επιβιώσουμε. «Πολλές από τις πρωτοβουλίες αφορούν τον τουρισμό, κάτι που θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε, αφού πιστεύουμε ότι τα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλα, όπως μεγάλα μπορούν να είναι και τα οφέλη της αγοράς από τον τουρισμό» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ.         
 
Το Φεστιβάλ Τουρισμού συνιστά πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Στη διοργάνωση συνεργάζονται η Διεθνής Έκθεση και ο Οργανισμός Λιμένος, ενώ το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ανάμεσα στους εκθέτες ήταν έντεκα Επιμελητήρια, που στέγασαν μέλη τους, πέντε Περιφέρειες, πέντε Δήμοι, δύο Αναπτυξιακές Εταιρίες και 40 ιδιώτες, όπως τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικοί οργανισμοί, αλλά και τουριστικές ενώσεις και φορείς. Τρεις συμμετοχές –μάλιστα-  προήλθαν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER