ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

09.05.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Να δοθεί παράταση στην προθεσμία της υποβολής αιτήσεων στο ΕΣΠΑ

Επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με την οποία ζητά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων ενίσχυσης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ απέστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η προθεσμία λήγει αύριο, αλλά –όπως προκύπτει από διαμαρτυρίες πολλών μελών του ΕΕΘ- τα προβλήματα που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες στα πληροφοριακά συστήματα της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ, όπου υποβάλλονται οι προτάσεις, υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι. Προκειμένου, λοιπόν, να μην παρατηρηθούν φαινόμενα επιχειρήσεων που δεν θα καταφέρουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και θα χάσουν χωρίς να ευθύνονται την προθεσμία, το ΕΕΘ ζητά από το ΥΠΑΝ να δοθεί παράταση λίγων ημερών και ταυτόχρονα να ληφθεί μέριμνα, ώστε η λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων να αποκατασταθεί και οι χρήστες να εξυπηρετούνται με την ευχέρεια και την αξιοπιστία που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Όπως σημειώνει το ΕΕΘ προς τον κ. Χατζηδάκη αν δεν δοθεί παράταση ή δε βρεθεί άλλη πρόσφορη λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα οι ευθύνες του υπουργείου θα είναι μεγάλες, έναντι των μικρομεσαίων που εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της ύφεσης αναζητούν στήριξη στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ταυτόχρονα –αν δε ληφθεί μέριμνα- θα αποδειχθεί ότι η επιπολαιότητα και η κακή οργάνωση των υπηρεσιών και της συνολικής λειτουργίας του συστήματος της δημόσιας διοίκησης αποτελεί δομική αδυναμία της χώρας, που την καταδικάζει επί μακρόν στην οικονομική υπανάπτυξη.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
       

NEWSLETTER