ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22.06.2016

Newsletter

Γιούγκερ: "στηρίξτε το πρόγραμμα"

Για «ενθαρρυντικά αποτελέσματα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».
«Την πρώτη φορα που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από ό,τι σήμερα διότι η Ελλάδα δεν ήταν στον καλό δρόμο και γιατί η Ευρώπη είχε κάνει λάθη όπως και η Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Σήμερα, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ανέφερε, σημειώνοντας ότι ακόμη και η ανεργία σημειώνει πτώση, αν και όχι με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως είπε.
 
Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα «να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ ζήτησε «σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων», επαναλαμβάνοντας τον θαυμασμό του για τον ελληνικό λαό και κυρίως τις πιο ευπαθείς ομάδες.
Δήλωσε ακόμη ότι θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο να έχουν την πραγματική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εφαρμόζονται, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν θα κυριαρχήσει στις επαφές του το πρόγραμμα προσαρμογής.
«Το θέμα που θα απασχολήσει σήμερα τις συζητήσεις μας είναι το πλαίσιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», ανέφερε.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΓΚΕΡ- ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ

Στον ΣΕΒ
Ευρεία πολιτική υποστήριξη, «ιδιοκτησία» του προγράμματος και σεβασμό της συμφωνίας από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, τονίζοντας παράλληλα ότι η τωρινή είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα».
AdTech Ad
Ο κ. Γιούνκερ απέρριψε τις θεωρίες συνωμοσίας κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι αντίθετα βλέπει καλή θέληση και γι αυτό θα ήθελε να δει τις ελληνικές κυβερνήσεις (η σημερινή κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είναι η τελευταία, θα ακολουθήσουν και άλλες) να σεβαστούν τη συμφωνία. Χαρακτήρισε ως τις καλύτερες δυνατές τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση (ξεκινήσαμε, είπε, στο σκοτάδι αλλά τώρα βρισκόμαστε στο φως) και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αποφασίζει το μείγμα πολιτικής και δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες ή τους πιστωτές αλλά για τους Έλληνες πολίτες και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

NEWSLETTER