ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

10.09.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Διαμαρτυρία ΕΕΘ για τα έργα του μετρό

Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν πυκνώσει τα παράπονα των επαγγελματιών για τις επιπτώσεις των έργων του μετρό στην οικονομική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έστειλε σήμερα νέα επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο και στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επισημαίνοντας το πρόβλημα.
 
Όπως αναφέρει το ΕΕΘ στην επιστολή του «τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα έργα κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης στην αγορά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κοντά στα εργοτάξια είναι γνωστά σε όλους. Δυστυχώς η πολιτεία δεν έκανε τίποτα για να συνδράμει στους επαγγελματίες που έπαθαν μεγάλες ζημίες. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά και δραματικά. Η αποκλειστική αιτία είναι η ασυνέπεια στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του σημαντικού αυτού έργου. Όλοι αναγνωρίζουμε πως όταν ολοκληρωθεί το Μετρό  θα αναβαθμίσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων υπογραμμίζει το ΕΕΘ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Με αυτά τα δεδομένα οι δυσκολίες των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο άξονα του μετρό μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Ιδιαίτερα οξυμμένο είναι το πρόβλημα στην οδό Δελφών, που εδώ και χρόνια είναι «κομμένη» στα δύο. Η απόγνωση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της περιοχής είναι απόλυτη. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, η απόγνωση έχει οδηγήσει κάποιους σε απεργία πείνας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εξαντλήσει εδώ και χρόνια τα περιθώρια επαφών και συζητήσεων με όλους τους αρμόδιους».

Και το ΕΕΘ καταλήγει στην επιστολή του ζητώντας από τους αρμοδίους να δραστηριοποιηθούν, ώστε να υπάρξει ανακούφιση όσων έχουν πληγεί. «Είναι το λιγότερο που η πολιτεία οφείλει να κάνει, απέναντι σε πολίτες που θυσιάζονται χωρίς να φταίνε σε τίποτα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

NEWSLETTER