ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15.06.2016

Newsletter

Έρευνα ΓΣΕΕ: "Μαύρα" τα πράγματα για την οικονομία!

Οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.
Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα τα Νέα, διενεργήθηκε στο διάστημα 30 Μαΐου με 2 Ιουνίου. Σε αυτή καταγράφεται η μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την επόμενη αξιολόγηση, ιδίως στο πεδίο των εργασιακών αλλαγών. Σημειώνεται ότι η επόμενη αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο. 
Βάσει της δημοσκόπησης, το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 61% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και δεν θεωρούν ικανή την παρούσα κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει την χώρα από την κρίση, το 80% των πολιτών απαντά αρνητικά, το 11% απαντά θετικά ενώ ένα ποσοστό 9% αρνείται να απαντήσει.
Στην ερώτηση τι είναι πιο σημαντικό για την οικονομία το 70% των πολιτών απαντά το τέλος της λιτότητας, το 17% η βιωσιμότητα του χρέους, ενώ ένα 9% δεν παίρνει θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ


Την ίδια ώρα, συγκρατημένα αισιόδοξες παραμένουν οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του τριμήνου Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της ManPower Group.
Συγκεκριμένα, οι συνολικές προοπτικές της απασχόλησης διαμορφώνονται στο 7%, παραμένοντας σχετικά σταθερές για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν τα εξής δεδομένα:
  • Οι Έλληνες εργοδότες αναφέρουν ενθαρρυντικές ενδείξεις για τα άτομα που αναζητούν εργασία κατά το προσεχές τρίμηνο, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του 7%. Οι προθέσεις προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Θετική δραστηριότητα προσλήψεων προβλέπεται σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας και στις δύο γεωγραφικές περιφέρειες στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου. Οι εργοδότες αναφέρουν ισχυρότερες Προοπτικές σε τέσσερις τομείς και σε μία γεωγραφική περιφέρεια, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι Προοπτικές προσλήψεων βελτιώνονται επίσης σε τέσσερις τομείς και σε μία περιφέρεια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER