ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

12.04.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

«Δώρο άδωρο» η ρύθμιση για επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

«Δώρο άδωρο» αποδεικνύεται η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για την παροχή επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες που ανέστειλαν τη δραστηριότητα τους και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.  Κι αυτό διότι οι προϋποθέσεις είναι τόσες και τέτοιες που στην ουσία αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν ανάγκη το επίδομα, αφού παραπέμπουν σε επαγγελματίες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τον ΟΑΕΕ.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ο επαγγελματικός κόσμος πέφτει θύμα λαϊκισμού και κοροϊδίας από την πλευρά της πολιτικής εξουσίας και των αρμοδίων της πολιτείας, οι οποίοι δε δείχνουν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος και το βάθος του προβλήματος. Δε δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι η οικονομική κρίση και η πολυετής ύφεση της οικονομίας έχει ισοπεδώσει στην κυριολεξία τους επαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με μεγάλη δυσκολία. Άνθρωποι που «εγκλημάτησαν» επειδή για χρόνια πάλευαν μόνοι για να τα καταφέρουν, να αναπτυχθούν και να προκόψουν. Επειδή ήταν συνεπείς και πρόσφεραν στα ασφαλιστικά ταμεία και τα ταμεία του δημοσίου. Και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι, αφού το κράτος στην ουσία αρνείται να τους χορηγήσει ακόμη κι αυτό το μικρό βοήθημα των 360 ευρώ για μερικούς μήνες. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους «εγκεφάλους» που συνέλαβαν και υλοποιούν αυτό το μέτρο, αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την υποκρισία των υπευθύνων, οι οποίοι –αν πραγματικά έχουν τη βούληση- μπορούν να επανορθώσουν . Οι επαγγελματίες έχουν μάθει να παλεύουν και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν έστω κι αν στη συγκεκριμένη συγκυρία έχουν «κόντρα τον καιρό».

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER