ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

09.09.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο του ΕΕΘ στην 78η ΔΕΘ

Παρουσία δεκάδων μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αλλά και εκπροσώπων των αρχών της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου εγκαινίασε χθες το βράδυ (Κυριακή) το περίπτερο του ΕΕΘ στην 78η Διεθνή Έκθεση.

Χαιρετίζοντας τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης αναφέρθηκε αφενός στη χρησιμότητα της παρουσίας του Επιμελητηρίου στην Έκθεση, όσο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες. Όπως είπε ο κ. Ζορπίδης το ΕΕΘ στηρίζει έναν θεσμό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Θεσσαλονίκη, ενώ αξιοποιεί και την ευκαιρία να ενημερώσει τους επαγγελματίες για φορολογικά, ασφαλιστικά θέματα, καθώς και για ζητήματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ επανέλαβε τις θέσεις του Επιμελητηρίου για τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, όπως η περιορισμένη ρευστότητα, η υπερφορολόγηση και το παρεμπόριο. Δεν παρέλειψε, πάντως, να εκφράσει την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης σε δύο αιτήματα που ο ίδιος υπέβαλε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου από την Αριστοτέλους. Και στα δύο αυτά μέτωπα η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει από την επόμενη ημέρα της συνάντησης πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους.

Από την πλευρά του ο κ. Θόδωρος Καράογλου εξέφρασε την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας και εκτίμησε ότι το 2014 θα είναι χρονιά ανάπτυξης. Είπε ακόμη ότι η επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης δεν εξυπηρετεί μόνο εθνικά θέματα, αλλά έχει ως στόχο να βρίσκεται η κυβέρνηση πιο κοντά στα τοπικά προβλήματα.

Στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΘ παρευρέθηκαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER