ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

30.09.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Θέματα αστυνόμευσης και ευταξίας της πόλης

Θέματα που άπτονται των ζητημάτων της αστυνόμευσης και της ευταξίας της πόλης, έθεσε στον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης στρατηγό κο. Τρύφωνα Κούκιο αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο κο. Μιχάλη Ζορπίδη.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα του παρεμπορίου,  της νομιμότητας των αγορών χωρίς μεσάζοντες των επαιτών που γεμίζουν τα πεζοδρόμια καθώς και τα θέματα των ναρκωτικών,  των πορτοφολάδων και της πορνείας.

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συμμετείχαν ακόμη οι δύο αντιπρόεδροι του ΕΕΘ ο κος Γιώργος Ηλιάδης και ο κος Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Οικονομικός Επόπτης κος Στέλιος Συμεωνίδης και ο Επιστημονικός Σύμβουλος του ΕΕΘ κος Κωνσταντίνος Ποσειδώνος.

Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον κo. Κούκιο επιστολή – υπόμνημα κωδικοποιώντας τα βασικότερα προβλήματα, στην αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας ως ακολούθως:

1.   Από τα σοβαρότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι αυτό του παραεμπορίου. Στο θέμα του παραεμπορίου εντάσσεται  και η διακίνηση παράνομων και λαθραίων τσιγάρων σε θύλακες  της αγοράς του ιστορικού κίτρου, που εκτός των άλλων ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

2.   Μια άλλη μορφή παραεμπορίου είναι και αυτή της διακίνησης εμπορευμάτων κυρίως τροφίμων από το κίνημα χωρίς μεσάζοντες. Με το πρόσχημα αυτό, αναπτύσσονται αγορές χωρίς άδειες στις οποίες πωλούνται τρόφιμα, χωρίς κανένα πιστοποιητικό προέλευσης και βέβαια χωρίς καμία μέριμνα για την υγιεινή τους.

3.   Τα τελευταία χρόνια έχει καταγγελθεί κατ΄ επανάληψη το φαινόμενο των πορτοφολάδων και των κλεφτών που λυμαίνονται περιοχές με συνωστισμό, όπως οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης  μας, οι λαϊκές αγορές και οι λεωφορειακές γραμμές. Η περιοχή κυρίως της αρχαίας αγοράς (όπισθεν του αγάλματος του Βενιζέλου) έχει γίνει  κέντρο παράνομης δραστηριότητας διακίνησης ναρκωτικών και πορνείας.

4.   Τέλος τέθηκε και πάλι το θέμα της μετακίνησης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού  Πύργου και ζητήθηκε  μέχρι να πραγματοποιηθεί όμως, να δώσουν οδηγίες στους αρμόδιους του τμήματος να μη σταθμεύουν τα οχήματα τους στον πεζόδρομο, καθόσον υπάρχει χαρακτηρισμένος προς τούτο χώρος στην οδό Ερμού (από Αριστοτέλους έως την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας).

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

NEWSLETTER