ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

30.05.2016

Newsletter

Ατζέντα Θεσσαλονίκης: Έργα, Πορείες σε καλό καιρό!

Ο Καιρός
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 15 έως 33 βαθμούς στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 30 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 30 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 33 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα ανατολικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ από τις βραδινές ώρες μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στις Σποράδες και στην Εύβοια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Πορείες- Συγκεντρώσεις
Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Στις 11.00 μέλη πρωτοβουλιών της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την ΕΥΑΘ, ενάντια στις διακοπές υδροδότησης.
Στις 12.00 μέλη συλλόγων της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ θα συγκεντρωθούν στην Πολυτεχνική Σχολή και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου, με αίτημα την διαγραφή προστίμων σε φοιτητές και φοιτήτριες.
Στις 16.00 εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης μέλη της ΔΑΣ, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του δήμου.
Τέλος στις 19.00 ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή του Δήμου Ωραιοκάστρου κάλει τους πολίτες της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, στην οδό Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Ωραιοκάστρου ο λόγος της συγκέντρωσης είναι η άνιση κατανομή των προσφύγων και  μεταναστών αλλά και οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα του Α.Τ. της περιοχής.

Έργα στην Περιφερειακή
Σε δυο τμήματα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργασίες θα διαρκέσουν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας, αποκατάσταση προστατευτικών στηθαίων, χωματουργικές εργασίες και καθαρισμός επί της κεντρικής νησίδας θα γίνει στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Πυλαίας – Πανοράματος (Κ11) και του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10), με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Θα αποκλειστεί μια λωρίδα κυκλοφορίας και η ώρα έναρξης των εργασιών είναι 9.00 το πρωί.
Επίσης κοπή βλάστησης (δένδρα και κλαδιά) θα πραγματοποιηθούν επί της δεξιάς λωρίδας στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Ν. Μουδανιών (Κ12) με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Επίσης, με αποκλεισμό μιας λωρίδας κυκλοφορίας. Η ώρα έναρξης των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 6.00 το πρωί.
Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 δεν θα εκτελεστούν εργασίες από τις 12.00 το μεσημέρι και μετά.
Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER