ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

27.05.2016

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Οι Θεσσαλονικείς αγκάλιασαν το Φεστιβάλ – Πάρτυ μέχρι τα μεσάνυχτα στα εγκαίνιαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Θεσσαλονικείς αγκάλιασαν το Φεστιβάλ – Πάρτυ μέχρι τα μεσάνυχτα στα εγκαίνια
 
Το ατελείωτο κέφι, οι χοροί και τα τραγούδια που κράτησαν μέχρι τα μεσάνυχτα αλλά και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης μέρας του "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016", που διοργανώνει το Επιμελητήριο μας, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Από το απόγευμα, τα περίπτερα των εκθετών ήταν έτοιμα, ο καιρός ήταν σύμμαχος μας, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έκλεψε την παράσταση, με αποτέλεσμα εκατοντάδες Θεσσαλονικείς να περάσουν ευχάριστες ώρες στη μεγάλη αυτή διοργάνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης!
Το "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016" εγκαινίασε, στη σύντομη τελετή που έγινε στην κεντρική εξέδρα, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. Όπως τόνισε, "είναι άξιο συγχαρητηρίων το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που παρουσιάζει μία τόσο σημαντική διοργάνωση για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την αναβάθμιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Με τέτοιες διοργανώσεις θα αναβαθμίσουμε αυτό που λέμε βαριά ελληνική βιομηχανία, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στέκεται στηλοβάτης της εθνικής οικονομίας".
Στο δικό του χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη το Επιμελητήριο μας για τη διοργάνωση, σημειώνοντας ότι η ΠΚΜ στάθηκε στο πλευρό του και συμμετείχε ενεργά στην Οργανωτική Επιτροπή. Πρότεινε μάλιστα το "Φεστιβάλ Τουρισμού 2017" να διοργανωθεί στην Κατερίνη, πρόταση που αποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας Μιχάλης Ζορπίδης.
Ο κ. Ζορπίδης, στην ομιλία του σημείωσε ότι το ΕΕΘ χωρίς καμία διάθεση βεντετισμού ή καπελώματος εργάζεται για το καλό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, και καλεί όλους τους φορείς να πράξουν το ίδιο για να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός. "Ετοιμάσαμε με σκληρή δουλειά ένα Φεστιβάλ για να προσφέρουμε κάτι και εμείς στην πόλη μας και την ανάδειξη της. Ελπίζουμε ο θεσμός αυτός να διατηρηθεί και χρόνο με το χρόνο να εμπλουτίζεται και να μεγαλώνει".
Στο χαιρετισμό της η εκπρόσωπος της ΠΚΜ στην Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Φύκα, τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων δίνει όχι μόνο την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν αλλά κυρίως να αναδείξει νέα ταλέντα, φρέσκα πρόσωπα με ταλέντο και κέφι και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο κοινό!
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και Β' Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, στο δικό του χαιρετισμό ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν, σε βάρος της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής για τη διοργάνωση και τόνισε ότι προσπάθειες σαν κι αυτή, με τους φορείς της πόλης να εργάζονται ενωμένοι, θα πρέπει να μείνουν ως παραδείγματα για όλους.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στη μεγάλη σκηνή που έχει στηθεί ακριβώς πίσω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, άνοιξε η χορωδία "Κοραής", με ένα κεφάτο πρόγραμμα από το μιούζικαλ "Grease".
Ακολούθησε το χορευτικό της ομάδας "ALL STAR", ενώ ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών έδινε το δικό του "παρών" με βεγγαλικά και επίδειξη δεξιοτεχνίας στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τα περίπτερα.
Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Βιβή Αναστασιάδου.
Το  DISCO PARTY
Ακολούθησε (και κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα) η συναυλία με μουσική  70s, 80s, 90s του νεανικού συγκροτήματος "FABULUS AND THE PRETTY BRASS". Πρόκειται για ένα 10μελές συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με όργανα, τραγουδιστές, ηθοποιούς, stand up comedy,χορογραφίες και πρωτότυπα shows από τις δεκαετίες 70,80 και 90!
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
               Ποιο Βιλαμπάχο ; Έρχεται το Μυδοπίλαφο Μηχανιώνας
Μυδοπίλαφο για να κεράσουν 1000 επισκέπτες του "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016" θα μαγειρευτεί, σήμερα, στις 5 το απόγευμα στο χώρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, ακριβώς πίσω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Περίπου 40 σπουδαστές της Σχολής Μαγείρων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού συμμετέχουν στο "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016". Τα μέλη της ετοίμασαν μία ειδική παρουσίαση για τη δική μας διοργάνωση: έχουν επιλέξει αγνά, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπως το κασέρι Σοχού, τα ντοματίνια Ημαθίας, τα ψάρια Χαλκιδικής και τις παντσέτες Θεσσαλονίκης με τα οποία θα μαγειρέψουν ξεχωριστές παραδοσιακές γεύσεις για να τις προσφέρουν στο κοινό! Παράλληλα, θα είναι στη διάθεση του κοινού ώστε να το ενημερώνουν για τους τρόπους του μαγειρέματος και τα μυστικά της μακεδονικής κουζίνας.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες του γαστριμαργικού τουρισμού, καθώς η περιοχή μας διαθέτει πλούσια μαγειρική παράδοση αλλά και τέλεια αγροτικά προϊόντα, που αποτελούν τις καλύτερες πρώτες ύλες για ένα νόστιμο πιάτο.

Η Οργανωτική Επιτροπή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους χορηγούς της εκδήλωσης: "Κτήμα Λίκνος" και "Θαλασσόκηπος" του Μιχ. Δημητριάδη, χωρίς τις προσφορές των οποίων η σημερινή εκδήλωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
 
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το σημερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016" περιλαμβάνει:

18.00: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους του νομού μας.
- Χ.Α.Ν.Θ.
Τραγούδια της Μ. Ασίας από την 20μελή χορωδία του φορέα.
Υπεύθυνη η κυρία Ηλιάδου Σοφία.
Σύλλογος Ελεούσας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» - Χορούς από Μακεδονία
Φίλοι της Παράδοσης - Χορούς από Καππαδοκία
ΧΟΔΥΔΕ «Σεργιάνι στην παράδοση» - Λαϊκούς Χορούς

- Χορωδία "Caigici Mektebi" του Μητροπολιτικού Δήμου της Bursa της Τουρκίας.
- ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΙΝΤΕ ΨΙΛΑ - ΨΙΛΑ"
Ένα έντεχνο-λαϊκό πρόγραμμα με γνωστά παλιά και καινούρια τραγούδια της ελληνικής μουσικής.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER