ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

07.11.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη η συνάντηση για την ιδιωτική ασφάλιση το 2014

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2014 η δεύτερη συνάντηση με τίτλο «Ασφαλιστές και Διαμεσολαβητές – Διάλογος εφ’ όλης της ύλης», στην οποία ασφαλιστές, διαμεσολαβητές και ασφαλιστικές εταιρίες συζητούν για τα ζητήματα και τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται υπό πίεση λόγω της οικονομικής κρίσης.
 
Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περασμένη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, με την οργανωτική ευθύνη των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος.
 
Εκατοντάδες διαμεσολαβούντες και στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς παρακολούθησαν ένα πολύωρο «debate» με «δύσκολες» ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από την κατάσταση που βρίσκεται ο κλάδος, ποιες αλλαγές έρχονται στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και πως θα διαρθρωθούν από εδώ και πέρα οι σχέσεις διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών εταιρειών, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές αντιθέσεις και «γκρίζα τοπία» στις μεταξύ τους επαγγελματικές σχέσεις.

Ο διάλογος ήταν ανοικτός και σχεδόν κανένα θέμα δεν έμεινε εκτός ατζέντας. Το τμήμα της ημερίδας με τις ερωτήσεις των διαμεσολαβητών και τις απαντήσεις των εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιρειών ήταν αυτό που συγκέντρωσε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
 
Προσφέρει λύσεις

Στο χαιρετισμό του στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης σημείωσε ότι σε μια εποχή όπου η Πολιτεία μειώνει συνεχώς τους πόρους στους τομείς της δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας και συνάμα αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης,  η προσφυγή στην ιδιωτική ασφάλιση φαντάζει όλο και περισσότερο ότι είναι αυτή που προσφέρει λύσεις. «Οι αλλαγές, που  συντελούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας είναι σαρωτικές και ένας από τους χώρους που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες είναι η κοινωνική ασφάλιση» είπε ο Μιχ. Ζορπίδης, ο οποίος ταυτόχρονα υποστήριξε ότι «ο πολίτης θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει ελεύθερα το είδος και τον φορέα ασφάλισης που θέλει, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει εισφορές στο κράτος για κοινωνική ασφάλιση που είναι ολοφάνερο ότι έχει χρεοκοπήσει και είναι κατώτερη των προσδοκιών του».
 
Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης
 
Εκδήλωση με θέμα «Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης» οργανώνουν την προσεχή Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, στις 4:30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατίας 156 στη Θεσσαλονίκη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (Ε.Π.Ι.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.).
Ομιλητές στην εκδήλωση  θα είναι ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα: «Εξελίξεις στον Χώρο των Διαμεσολαβούντων», η κ. Σοφία Ρατσιάτου, Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων ING Ελλάδος με θέμα: «Το Επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή» και ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΙΑΣ και Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς με θέμα: «Προοπτικές Ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Αγοράς: Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα».

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER