ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

16.07.2012

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Να αναθεωρήσει η SWISS την απόφαση για διακοπή του δρομολογίου Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη

Η ελβετική αεροπορική εταιρία SWISS ανακοίνωσε ότι σταματά την πτήση Θεσσαλονίκη – Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη από την επόμενη χειμερινή περίοδο. Η τελευταία πτήση από Ζυρίχη θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτώβριου και από Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρία οι οικονομικές δυσκολίες της συγκεκριμένης πτήσης σε συνδυασμό με την γενικότερη αναδιάρθρωση των δρομολογίων της είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Σε κάθε περίπτωση το νέο είναι για τη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο της κακό. Η οικονομική κρίση και η ύφεση που τη συνοδεύει «κτυπάει», πλέον, οτιδήποτε είχε «κατακτήσει» η πόλη τα προηγούμενα χρόνια χάρη στην οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο των επιχειρήσεων και των πολιτών της. Τα πολλά τελευταία χρόνια το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη είναι από τα πιο βασικά του αεροδρομίου «Μακεδονία», αφού συνδέει τη Β. Ελλάδα με ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης και από εκεί με ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν είχε διαταραχθεί ούτε όταν πριν από μερικά χρόνια η ελβετική εταιρία είχε σοβαρά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης.

Επιπροσθέτως, το συγκεκριμένο δρομολόγιο εξυπηρετούσε σε πολλές περιπτώσεις τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα το συνεδριακό κομμάτι του που τόσο ενδιαφέρει τους επαγγελματίες της πόλης.
 
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη θλίψη του για την απόφαση της διοίκησης της ελβετικής εταιρίας και ζητά την επανεξέταση και την αναθεώρησή της. Ακόμη και στη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο για την Ελλάδα η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή εξακολουθούν να διαθέτουν επιχειρηματική και τουριστική δυναμική . Καλεί ακόμη τις αρμόδιες αρχές της χώρας και της πόλης που κόπτονται για την εξωστρέφεια και τον τουρισμό να παρέμβουν για να πείσουν τη διοίκηση της SWISS να διατηρήσει τη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Ζυρίχης. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER