ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

13.07.2012

Δελτία τύπου ΕΕΘ

- Τι κάνεις Γιάννη; - Κουκιά σπέρνω*

Ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του στο Δήμο Θεσσαλονίκης μάλλον ζουν σε άλλη πόλη. Δεν εξηγείται διαφορετικά η ανακοίνωση του Δήμου αναφορικά με την σύσκεψη όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα της πόλης μας, στην οποία ενώ είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν, τελικά έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου μας είχε σκοπό την δημιουργική συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας, πολίτες  και επαγγελματίες.

Τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται με παρελθοντολογία, αλλά με ουσιαστικές ενέργειες και πράξεις. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στη  προσπάθεια αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει αρωγός.

Βοήθησε την προσπάθεια του Δήμου για την καθαριότητα καταβάλλοντας το ποσό των 20000 ευρώ για την επισκευή απορριμματοφόρων. Ανάλαβε και διοργάνωσε την Χριστουγεννιάτικη Πλατεία με θεαματικά αποτελέσματα που αποτυπώθηκαν σε σχετική μελέτη. Στελεχώνει με δαπάνες του το Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως. Εφαρμόζει το πρόγραμμα «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη», καταβάλλοντας το κόστος των ξεναγών, προκειμένου οι τουρίστες να τονώσουν την αγορά της πόλης μας.

Σε μια καθημαγμένη οικονομία, ο Δήμος οφείλει να συμπαραστέκεται στους επαγγελματίες, να αφουγκράζεται τις ανάγκες της πόλης και να επιλύει σε συνεργασία με όλους τους φορείς τα προβλήματα. Η δική μας προσπάθεια αφορά ακριβώς αυτό, την συνεργασία. Σε καμία περίπτωση η σύσκεψη δεν έγινε για να διατυπωθούν καταγγελίες. Αν ο κ. Μπουτάρης αισθάνεται υπόλογος για όσα γίνονται ή δε γίνονται στο δήμο που διοικεί είναι δικό του θέμα. Δεν μπορεί όμως ο Κεντρικός Δήμος, να λειτουργεί σαν κλειστή λέσχη και να αποφασίζει ερήμην των πολιτών. Δεν μπορεί να ισοπεδώνει τα πάντα και στα γεγονότα να απαντά με αναθέματα. Εάν ο κ. Μπουτάρης  διαθέτει στοιχεία για την κατάντια της πόλης -όπως αναφέρει η ανακοίνωση του- να κατονομάσει τους υπεύθυνους.

Οι επαγγελματίες από λόγια έχουμε μπουχτίσει. Απαιτούμε έργα και βασική προϋπόθεση είναι η συνεργασία. Δεν έχουμε άλλη υπομονή.
 
*  Απάντηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στον κ. Γιάννη Μπουτάρη   

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

NEWSLETTER