ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

28.06.2012

Δελτία τύπου ΕΕΘ

«Έγκλημα» Μπουτάρη κατά της αγοράς του ιστορικού κέντρου

«Πράσινο φως» για τη λειτουργία δύο νέων λαϊκών αγορών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης –στη Ροτόντα και στην Δεσπεραί- φαίνεται ότι άναψε ο δήμος, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
 
Η απόφαση αυτή είναι αυθαίρετη, απαράδεκτη και αντικοινωνική για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχήν ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, ούτε καν μια απλή συζήτηση με τους φορείς της αγοράς. Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης οι επαγγελματίες της πόλης δεν υπάρχουν. Επιπροσθέτως, αν υλοποιηθεί, θα επιφέρει ένα ακόμη συντριπτικό κτύπημα στη χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση και ανέχεια αγορά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Το στεγασμένο εμπόριο πληρώνει ακριβό τίμημα λόγω της κρίσης, αλλά και λόγω της αδυναμίας του δήμου Θεσσαλονίκης να βάλει μια στοιχειώδη τάξη στο κέντρο της πόλης, που παραμένει εν πολλοίς απροσπέλαστο. Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη, χωρίς ανάλογη ανταποδοτικότητα. Ο Γιάννης Μπουτάρης με την συγκεκριμένη απόφασή του καρφώνει τα καρφιά στο φέρετρο της αγοράς του ιστορικού κέντρου. Και πριμοδοτεί αφειδώς ένα είδος παρεμπορίου, που αποτελεί ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος. Διότι όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.
 
Θυμίζουμε απλώς ότι τη λαϊκή αγορά της Ροτόντας είχε καταργήσει η προηγούμενη διοίκηση του δήμου για να αναδειχθεί το μνημείο – σύμβολο της πόλης, κάτι που προφανώς περιφρονεί βαθύτατα ο σημερινός δήμαρχος.
  
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με ομόφωνη απόφασή του καλεί τον Γιάννη Μπουτάρη να αναθεωρήσει την απόλυτα εσφαλμένη αυτή απόφαση και δηλώνει απερίφραστα ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην επικρατήσει ο παραλογισμός. Αλλά ακόμη  κι αν η διοίκηση του δήμου προχωρήσει στην εφαρμογή της εξαγγελίας, το ΕΕΘ θα μετέλθει κάθε νόμιμου μέσου για να την ακυρώσει.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Νοέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Συνέδριο με τίτλο: «EUandU» θΕΕσσαλονίκη Εdition και θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση των νέων στην ΕΕ»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει συνέδριο στην Ελλάδα στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019  στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, (Αποθήκες Γ & Δ), με τίτλο: «EUandU» θΕΕσσαλονίκη Εdition και θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση των νέων στην ΕΕ» (https://www.euandu.eu ).  
21
22
23
24
25

Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας 2019

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας και της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Ε.Ε.Θ., τιμά και βραβεύει επιτυχημένους επαγγελματίες του Νομού μας, διοργανώνοντας «Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας», στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Πρόσκληση - Απονομή Αριστείων Επιχειρηματικότητας

26
27
28
29
30
 

NEWSLETTER