ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

06.04.2016

Newsletter

Τάσεις φυγής για χιλιάδες επιχειρηματίες καταγράφει έρευνα

Tάσεις φυγής δημιουργεί το οικονομικό περιβάλλον της χώρας για σχεδόν τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις αφού εξετάζουν όχι μόνο τη μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό αλλά ακόμα και την ίδια τους την έδρα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία έρευνας της Endeavor, από τα οποία προκύπτει ότι ο αριθμός αυτός των επιχειρήσεων είναι διπλάσιος από του περασμένου Ιουλίου και πλέον προσεγγίζει τις 9.000 μικρές, μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.Σύμφωνα με Τα Νέα, ως βασικοί λόγοι φυγής, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, είναι η φορολογική αστάθεια στη χώρα την οποία επικαλούνται οι 6 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα, η πρόσβαση σε κεφάλαια (55%), η υψηλή φορολογία (51%) και φυσικά η γραφειοκρατία (42%).

Η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ- Λαγκάρντ κατέληξε σε συμφωνία σε σχέση με την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά σε διαφωνία ανάμεσα στις δύο ισχυρές κυρίες σχετικά με μέτρα απομείωσης ή διευθέτησης του ελληνικού χρέους!
Αυτό σημειώνει ο Τύπος, ελληνικός και διεθνής για τη συνάντηση που έγινε χτες στο Βερολίνο ανάμεσα στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στη σκιά των αποκαλύψεων των συνομιλιών ανάμεσα σε δύο κορυφαία στελέχτη του Ταμείου.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Σημερινά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου σημειώνουν ότι η τελική συμφωνία προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση θα περιλάβει μέτρα όπως αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, τα τσιγάρα, το υγραέριο κίνησης, το Τέλη Κινητής Τηλεφωνίας και Συνδρομητικής Τηλεόρασης!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Ειδικά για το θέμα του υγραερίου των αυτοκινήτων έγινε χτες στη βουλή μνεία, από τον ίδιο τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, που άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση, όπως γράφει σήμερα το "Πρώτο Θέμα", (δείτε το δημοσίευμα εδώ).

Άνοιξε από χτες το σύστημα ΤΑΞΙΣ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου. Τελικά ο φόρος θα καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία με το Κουαρτέτο για μία πιο ευνοϊκό ρύθμιση για τους
φορολογούμενους
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΔΩ

Προβλήματα στις πτήσεις αλλά και σε άλλους τομείς αναμένεται να προκληθούν αύριο Πέμπτη από την απεργία που προκήρυξαν οι Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία εκτός των δημοσίων υπαλλήλων θα συμμετέχουν γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Παγκόσμιο μήνυμα ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό ζήτημα θα στείλουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Λέσβο στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας. Πρόκειται για ιστορικής σημασίας συνάντηση, η οποία θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΔΩ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER