ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

18.10.2012

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Πάνω από 20.000 τουρίστες εξυπηρέτησε το ΕΕΘ το καλοκαίρι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου το πρόγραμμα «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη» που οργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για την προσέλκυση τουριστών στο κέντρο της πόλης.

Προκειμένου να ενθαρρύνει την επίσκεψη οργανωμένων γκρουπ από τις γύρω παραθεριστικές περιοχές (Χαλκιδική, Πιερία, Σταυρό, Ασπροβάλτα) για ημερήσιες εκδρομές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το ΕΕΘ επιδότησε το κόστος της ξενάγησης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και στις 18 εβδομάδες που διήρκησε το αξιοποίησαν 221 γκρουπ με 7.217 τουρίστες. Οι επισκέπτες αποβιβάζονταν στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αριστοτέλους, περνούσαν από τις εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής εταιρίας του ΕΕΘ, παραλάμβαναν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την πόλη (χάρτες, πληροφορίες για την αγορά, προσφορές από καταστήματα  κ.λπ.) κι εν συνεχεία διαχέονταν στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου. Στην προσπάθεια αυτή βοήθησε ο Εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, ο δήμος αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο επί της Εγνατίας για την αποβίβαση και την επιβίβαση των τουριστών στα λεωφορεία, επικαλούμενος το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο  είναι χαρακτηρισμένο ως πιάτσα ταξί.

Άλλες 12.000 τουρίστες εξυπηρετήθηκαν το φετινό καλοκαίρι λαμβάνοντας πληροφορίες και υλικό για τη Θεσσαλονίκη από το περίπτερο του δήμου, στη συμβολή της  Αριστοτέλους με τη Μητροπόλεως, μπροστά στο «Ολύμπιον». Για τη συγκεκριμένη δράση, που επίσης ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, το ΕΕΘ συνεργάστηκε με το δήμο αναλαμβάνοντας την αμοιβή όσων εργάστηκαν στο περίπτερο. Ο χώρος λειτούργησε επτά ημέρες την εβδομάδα και παρείχε πληροφορίες στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα ρώσικα. Όπως αποδείχθηκε η παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι μια άκρως απαραίτητη και παραγωγική δουλειά, την οποία ο δήμος και οι άλλοι φορείς της πόλης οφείλουν να οργανώσουν και πάλι του χρόνου, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Το ΕΕΘ προτίθεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία στις αρχές του επόμενου χρόνου. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

NEWSLETTER