ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

03.07.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε απόγνωση οι επαγγελματίες εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 Θεσσαλονίκη, 2 Ιουλίου 2015
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σε απόγνωση οι επαγγελματίες
εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων
 
Στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών, του ελέγχου στη διακίνηση κεφαλαίων και του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου.
Μαζί με τον κ. Ζορπίδη ήταν οι εκπρόσωποι επαγγελματικών σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του ΕΕΘ και εξήγησαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες που έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται να επιβιώσουν, τους τελευταίους μήνες δυσκολεύονται περισσότερο και πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βιώνουν συνθήκες ξαφνικού θανάτου. «Το ανούσιο δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών επιτείνουν την αβεβαιότητα του κόσμου και δίνουν στους επαγγελματίες τη χαριστική βολή» είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία οφείλουν να διαφυλάξουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και το χθεσινό ψήφισμα του Δ.Σ. του ΕΕΘ που τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Το πλήρες του ψηφίσματος είναι το ακόλουθο:
«Η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική επικαιρότητα με μεγάλη αγωνία.
Οι συνέπειες από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχων και περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων είναι καταστροφικές. Η οικονομική δραστηριότητα έχει «παγώσει» με άγνωστες μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους. Η διακοπή των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους είναι αυτοκτονική απόφαση, καθώς η έλλειψη συμφωνίας οδηγεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη και απώλεια του ευρωπαϊκού κεκτημένου.    
Η διοίκηση του ΕΕΘ:
Απορρίπτει κάθε σκέψη για πορεία της χώρας εκτός του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στηρίζει ανεπιφύλακτα το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Υπενθυμίζει τα άμεσα οφέλη που έχουν το Επιμελητήριο και τα μέλη του από τα κοινοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Επισημαίνει ότι με κλειστές τράπεζες, ουρές στα ΑΤΜ και ανούσια δημοψηφίσματα δεν μπορεί να υπάρχει οικονομική δραστηριότητα και άρα ακυρώνονται οι προσπάθειες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης που έχουν δημιουργήσει. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό οι μικροί και μεσαίοι της αγοράς αργοπεθαίνουν. Τώρα έρχεται ο ξαφνικός θάνατος.  
Καλεί την κυβέρνηση να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις και να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους εταίρους το συντομότερο,  ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στον οικονομικό κύκλο και η ομόνοια στην κοινωνία».  Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

NEWSLETTER