ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13.12.2022

Newsletter

Το ΕΕΘ ενημέρωσε τα μέλη του για την Ψηφιακή Οργάνωση του Χρόνου Εργασίας και την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αντιλαμβανόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του για ενημέρωση όσον αφορά τις αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, διοργάνωσε εκπαιδευτική ημερίδα με το πολύ επίκαιρο θέμα: «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την συνδιοργανωτική επιμέλεια της Επιτροπής «Εργασιακών και Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών θεμάτων» και της Επιτροπής «Οικονομικών, Αναθέσεων και Εκθέσεων» του Ε.Ε.Θ, μαζί με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Θεσσαλονίκης.
 
Εισηγητής στην ημερίδα ήταν ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων και Εμπορικός Διευθυντής της EpsilonNet κ. Βασίλειος Πρασσάς, ο οποίος ανέλυσε το νέο πλαίσιο που θέτει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στους εργασιακούς χώρους, με την εφαρμογή της Απογραφής των Εργαζομένων, την Ψηφιακή Οργάνωση Χρόνου Εργασίας και την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, λύνοντας εύλογες απορίες και απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων.
Ο κ. Πρασσάς εξήγησε τον τρόπο εφαρμογής των παραπάνω νέων διαδικασιών, κυρίως της Ψηφιακής Κάρτας, επισήμανε τα σημεία όπου μπορεί να αντιμετωπιστούν προβλήματα με τα σημαντικότερα σύμφωνα με τον ίδιο να είναι: α) να ξεχάσει ο εργαζόμενος να χτυπήσει κάρτα, είτε στην είσοδο είτε στην έξοδο από τον χώρο εργασίας του, β) να χτυπήσει ο εργαζόμενος είσοδο αντί για έξοδο ή έξοδο αντί για είσοδο, τονίζοντας ωστόσο ότι ο νομοθέτης δεν έχει πάει στο άλλο άκρο και έχει πρόβλεψη για τις παραπάνω περιπτώσεις.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως το κράτος πρέπει να υλοποιήσει μια ευρείας κλίμακας ενημερωτική καμπάνια για τις συγκεκριμένες αλλαγές.
 
Ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης, τόνισε την σημαντικότητα της ενημέρωσης των επαγγελματιών γύρω από τα νέα εργασιακά δεδομένα, ωστόσο, εξέφρασε μεγάλη αμφιβολία για το κατά πόσο οι παραπάνω αλλαγές με την Ψηφιακή Οργάνωση του Χρόνου Εργασίας και την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, θα εφαρμοστούν στην πράξη από την πλειονότητα των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων, που εκπροσωπεί το ΕΕΘ.
 
Ταυτόχρονα, η αμφιβολία για την εφαρμογή των συγκεκριμένων αλλαγών από επιχειρήσεις και εργαζόμενους αποτέλεσε κοινή διαπίστωση και κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν.
 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση – εκπαιδευτική ημερίδα πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Μουτσογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Τζορμπατζηκωστής, και οι δυο πρόεδροι των επιτροπών του ΕΕΘ, η κα Ματίνα Σιώχου,  πρόεδρος της Επιτροπής Εργασιακών και Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών θεμάτων και ο κ. Ελευθέριος Ωραιόπουλος πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Αναθέσεων και Εκθέσεων.
Το ΕΕΘ παρακολουθεί όλα τα θέματα και τις εξελίξεις που αφορούν τους επαγγελματίες μέλη του και είναι σίγουρο πως όπου χρειαστεί θα παρέμβει φροντίζοντας για την ενημέρωση τους, αλλά και για την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν.Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθείσετε την εκδήλωση στο κανάλι του ΕΕΘ στο You Tube:
https://www.youtube.com/watch?v=KckbfNSwGL0&t=374s

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιανουάριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

NEWSLETTER