ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

26.05.2015

Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΦΣ και ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ


ΤΙΤΛΟΣ: 36 γιατροί και 15 ειδικοί επιστήμονες, 46 σκάφη με 230 άτομα,  πηγαίνουν στην Αλόννησο του Αγίου Πνεύματος, για να ανταποκριθούν στα 2579 !!!! αιτήματα των κατοίκων της Αλοννήσου ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους ΣΕ 10 ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ.
Ξεκινά την Παρασκευή 29/5/2015 η αποστολή του Μακεδονικού ομίλου σκαφών ΜΟΦΣ “Αλόννησος 2015» ιατρική & εκπαιδευτική αποστολή, αγάπης & αλληλεγγύης, 29/5 έως 1/6/2015 (Αγίου Πνεύματος), η οποία διοργανώνεται σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αλοννήσου. Συμμετέχουν οι όμιλοι φουσκωτών σκαφών από την Χαλκίδα - ΕΟΦΣ, και την Πάτρα ΠΟΦΣ (με 8 γιατρούς). Θα παραστούν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΕΟΜΦΣ.
Συνολικά στην αποστολή μετέχουν 46 σκάφη με 230 άτομα.
Για να ικανοποιηθούν οι  2579 αιτήσεις των κατοίκων της Αλοννήσου, (2171  για ιατρικά ραντεβού και 408 για συμμετοχής σε διαλέξεις) σε 2 μόλις ημέρες, οργανώθηκαν 20 χώροι ιατρικών εξετάσεων (10 χώροι στο Ιατρείο και 10 στο Γυμνάσιο) και ετοιμάζεται η ταυτόχρονη λειτουργία 5 γραμματειών (Δήμο, Ιατρείο, Γυμνάσιο, Λιμάνι, Στενή Βάλα) στελεχωμένες με 60 εθελοντές. Ικανοποιείται το 95 %  των αιτημάτων, τα ραντεβού με τους γιατρούς έχουν ήδη κλεισθεί και γνωστοποιηθεί στους κατοίκους, με ατομικές ειδοποιήσεις που έλαβαν μέσω του ΚΕΠ Αλοννήου.
Η ιατρική ομάδα αποτελείται από 36 γιατρούς 19 ειδικοτήτων από Θεσσαλονίκη και Πάτρα,  μεταξύ των οποίων υπάρχουν καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά. Ο πυρήνας της ιατρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι γιατροί του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Μεταξύ του άλλου ειδικού ιατρικού εξοπλισμού που θα μεταφερθεί, θα υπάρχουν: φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο, ειδικά όργανα για πνευμονική σπειρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις, έγχρωμος υπερηχογράφος, κ.τ.λ.
                 Έχουν προγραμματιστεί ειδικές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην παλιά Αλόννησο, στη ΜΟΜ και στο Μουσείου Αλοννήου. Παράλληλα θα γίνουν 9 εκπαιδευτικές και ιατρικές διαλέξεις και ένα τετράωρο σεμινάριο ΜΕΤΕΟ για τους κατοίκους του νησιού και για τους εκπαιδευτικούς, με εισηγητές γιατρούς και γνωστούς εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και πρ. Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης.
Με την ευγενική βοήθεια των δωρητών της αποστολής, Προσφέρθηκαν στην ΑΛΟΝΝΗΣΟ και έχουν γίνει αποδεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιο :
  • Σύστημα τηλειατρικής αξίας €18.450 της εταιρείας Vidavo, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη
  • 139 τσιάντες μία για κάθε παιδί του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, με σημαντικά δώρα παιδαγωγικά και παιχνίδια, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του
  • Υλικά, αντιδραστήρια, παρασκευάσματα κ.τ.λ. για να γίνουν 400 περίπου μικροβιολογικές εξετάσεις και άλλες 700 (εκτιμώμενες) ειδικές εξετάσεις που αφορούν τις ειδικότητες μικροβιολόγος, οφθαλμίατρος, καρδιολόγος, ουρολόγος, γυναικολόγο (pap test) κ.τ.λ.
  • 50-80 σκελετούς &  διορθωτικούς φακούς για όλους τους μαθητές που θα διαγνωστούν ότι έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα και άπορους κατοίκους του νησιού
  • Ηλεκτρονικό σπιρόμετρο για Πνευμονολογικές εξετάσεις
  • Video camera υψηλής ευκρίνειας και μνήμης micro card 16 GB
  • Χημική ανάλυση εδαφικών δειγμάτων από αγρούς της Αλοννήσου και παροχή λιπαντικών συμβουλών στους καλλιεργητές της περιοχής από τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ
Οι δωρητές της αποστολής είναι :
ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AE, VIDAVO HEALTH TELEMATICS, EY CLUB ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ, GOODYS BURGER HOUSE, NAK SHOES, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
MALAMIDIS MARINE, ΟΠΤΙΚΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, 10 CAFE BAR, ROCHE, LAZARIDIS DTP,
ECO FOUR ΕΠΕ, ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΕ , ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΕ, DORMED HELLAS,
JOHN HELLAS ΕΠΕ – RAVENSBURGER, RG ALARM SECUTITY SYSTEMS,
  1. ΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Οκτώβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER