ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

16.09.2022

Ανακοινώσεις

Εκδήλωση: «Οι σύγχρονες ανάγκες των επαγγελματιών για εκπαίδευση και κατάρτιση. Το πρόγραμμα του ΕΕΘ για την υποστήριξη των επαγγελματιών» - (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι σύγχρονες ανάγκες των επαγγελματιών για εκπαίδευση και κατάρτιση. Το πρόγραμμα του ΕΕΘ για την υποστήριξη των επαγγελματιών», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Τμήμα Υπηρεσιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει το επιμελητήριο σε θέματα εκπαίδευσης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης:
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Σωκράτης Φάμελλος

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανικών Μέσων κ. Κώστας Ιακώβου εκπροσωπώντας τον  Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος και Μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΘ κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο οποίος αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της δια βίου μάθησης καθώς μετά από δεκαετίες επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας, αποφάσισε να δώσει εξετάσεις και να περάσει πρώτος στο Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον κύκλο των ομιλών άνοιξε ο Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών του ΕΕΘ κ. Χριστόφορος Εδιάρογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε « μας ενδιαφέρει με τη βοήθεια των πανεπιστημιακών να διερευνήσουμε ορισμένα θέματα. Τα κρίσιμα ερωτήματα για το ΕΕΘ είναι: Τι πρέπει να μάθουν τα μέλη μας για να αξιοποιήσουν τη τεχνολογική μετεξέλιξη και να πετύχουν τη πράσινη μετάβαση;»

Αμέσως μετά ο κ. Μπάμπης Τσαϊρέλης, Μέλος του Δ.Σ. και Μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης του ΕΕΘ τόνισε «ο ρόλος του επιμελητηρίου είναι πολύ σημαντικός στην εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών».

Ομιλίες και παρουσιάσεις παρέθεσαν επίσης οι:
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κοσμήτορας Πολιτικών & Οικονομικών Σπουδών ΑΠΘ

Ελπίδα Βιάνη, Προϊσταμένη ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ 

Λάζαρος Αγγελίδης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΑΜΑΚ

Γιώργος Κουλαουζίδης, Καθηγητής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Μιλτιάδης Σταμπουλής, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομίας της εργασίας και πολιτικών κατάρτισης

Αλέξανδρος Μπουζούδης, Εκπρόσωπος Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων

Πασχάλης Τεμεκενίδης, Ερευνητής

Η εκδήλωση που ως στόχο είχε την υλοποίηση ενός καταλόγου δράσεων, έκλεισε με την δήλωση της Αντιπροέδρου του Τμήματος Υπηρεσιών και Προέδρου της Επιτροπής Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων κα Ματίνα Σιώχου, η οποία τόνισε «η εκδήλωση αυτή είναι η απαρχή να μπουν οι βάσεις σε μια μετεξέλιξη και σε ότι αφορά το τι μπορεί να προσφέρει ένα επιμελητήριο. Να αποκτήσουμε και μια πιο Ευρωπαϊκή  εικόνα».

Παρακολουθήστε την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=UPKJSVMbAh8&t=714s
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Οκτώβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER