ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

13.09.2022

Ανακοινώσεις

Εκδήλωση ΕΕΘ: «Ανάπτυξη με υψηλό πληθωρισμό! Ευκαιρίες και απειλές!» - (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ανάπτυξη με υψηλό πληθωρισμό! Ευκαιρίες και απειλές"! ήταν το θέμα της πολύ πετυχημένης κεντρικής εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητήρίου Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε υπό τον συντονισμό της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στην αίθουσα Ολυμπιάς, την Δευτέρα 12.09.2022.


 Οι ομιλητές που ανέλυσαν το θέμα της εκδήλωσης ήταν:
- Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών - Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός  Ανάπτυξης & Επενδύσεων - Έφη Αχτσιόγλου, Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ - Γιώργος Αρβανιτίδης, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ & Βουλευτής Θεσσαλονίκης - Μιχάλης Αργυρού, Πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών - Χάρης Δούκας, Καθηγητής  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου


Χαιρετισμό απεύθυναν:
- Ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδη, ο οποίος τόνισε το γεγονός πως ο πληθωρισμός έχει αρνητικό αντίκτπυπο στην αγορά, στις τιμές και στους επαγγελματίες.- Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρης Αναστασίου, ο οποίος από την πλευρά του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων , "ναι, ο πληθωρισμός είναι ένα πρόβλημα. Ωστόσο πρέπει να κατανοήσουμε πως ούτε αδιέξοδο είναι, ούτε μπορεί να βρεθεί λύση εάν θεωρηθεί αξεπέραστο εμπόδιο. Πρέπει να σταθούμε απέναντι του και να οργανώσουμε κινήσεις που θα μειώσουν το αρνητικό του αποτύπωμα. Προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση της ρευστότητας, άνοιγμα σε ευρύτερο καταναλωτικό κοινό και πολιτικές βελτίωσης της αγοραστικής δύναμης των υφιστάμενων καταναλωτών, είναι μόνο λίγα, αλλά απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ανασάνει η αγορά. Να σταματήσουμε να διογκώνουμε τα πράγματα και να αποδίδουμε σε αυτά ιδιότητες, αιτίες και συνέπειες για ό,τι δεν γίνεται".

- Ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μιχαήλ Κούπκας.

Παρακολουθείστε την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=a8MR6mIg-pk&t=922s

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:


 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Οκτώβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER