ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

06.04.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Η ρευστότητα και το παρεμπόριο τα μεγάλα προβλήματα της αγοράςΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2015
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Η ρευστότητα και το παρεμπόριο
τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς
 
 
 
Τα θέματα της μειωμένης ρευστότητας, τα εκτεταμένου παρεμπορίου, της γραφειοκρατίας και τη επιμελητηριακής νομοθεσίας έθεσε υπόψιν του κ. Αντώνη Παπαδεράκη, Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.
«Η λήψη άμεσων συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, με αύξηση της πιστωτικής επέκτασης και μείωση του κόστους χρήματος που σήμερα είναι το υψηλότερο σε όλη την Ευρωζώνη, αποτελεί πρωταρχικό δεδομένο για την βελτιστοποίηση του επιχειρηματικού κλίματος» αναφέρει το ΕΕΘ στο υπόμνημα που παρέδωσε στον κ. Παπαδεράκη. Επίσης –ως μέτρα για τη βελτίωση της ρευστότητας- το ΕΕΘ ζητάει αφενός την επιβεβλημένη η τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που συσσωρεύονται και αυξάνονται διαρκώς, και αφετέρου τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 υπέρ της επιχειρηματικότητας με ειδικά προγράμματα για την ενίσχυση εμπορικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων είναι κινήσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.
Ταυτόχρονα –σύμφωνα με το ΕΕΘ- η λήψη θαρραλέων μέτρων στους τομείς των αδειοδοτήσεων, της πάταξης της διαφθοράς, της ορθής διαχείρισης των κρατικών προμηθειών αλλά και η θεσμοθέτηση σταθερού φορολογικού συστήματος είναι στοιχεία που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την επίτευξη των αναπτυξιακών ρυθμών της εθνικής οικονομίας. Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του Επιμελητηρίου στην πάταξη του παρεμπορίου μέσω της χρήσης ειδικών μηχανημάτων στις πύλες εισόδου, της εντατικοποίησης και αυστηροποίησης των ελέγχων στην αγορά και τους μικροπωλητές και –κυρίως- μέσω της θέσπισης ειδικού κλιμακίου ελεγκτών, που χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον εντοπισμό, την κατάσχεση και την άμεση καταστροφή, των εμπορευμάτων που εισάγονται και διακινούνται παράνομα.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER