ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

27.03.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Η αγορά είναι «παγωμένη», οι καταναλωτές να ψωνίζουν από τη γειτονιά τους


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2015
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Η αγορά είναι «παγωμένη»,
οι καταναλωτές να ψωνίζουν από τη γειτονιά τους
 
 
 
Η εικόνα της αγοράς που παραμένει τους τελευταίους μήνες «παγωμένη», αλλά και οι δυνατότητες των τοπικών αγορών ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα βρέθηκαν στο επίκεντρο Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Δημήτρης Γκαρμπούνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς Δημήτρης Μηλιάδης και ο  εκπρόσωπος των  επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου και γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Χρήστος Νικολόπουλος.
Αναφερόμενος στα θέματα της επικαιρότητας για τους επαγγελματίες ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης σημείωσε τα ακόλουθα:
  • Δύο μήνες μετά τις εκλογές η κατάσταση στην αγορά και την οικονομία γενικότερα παραμένει αβέβαιη. Τα πάντα είναι «παγωμένα» και η ανάγκη να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα γίνεται κάθε μέρα πιο πιεστική.
  • Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις σε όσους χρωστούν στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι θετική, αλλά τώρα το δημόσιο οφείλει να εξοφλήσει τους ιδιώτες να μη φτάσουμε στο φαύλο κύκλο να εξοφλούνται παλαιά χρέη και να δημιουργούνται νέα.
  • Οι προσδοκίες της αγοράς από την κίνηση της πασχαλινής περιόδου είναι περιορισμένες.
  • Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στους επαγγελματίες της πόλης, στη δική τους αγορά, έχει μεγάλη σημασία, αφού οι επιπτώσεις της αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Όσο περισσότερο συναλλάσσονται μαζί τους, τόσο καλό κάνουν στον εαυτό τους, αφού τα κέρδη από μισθούς, φόρους και τέλη μένουν στην περιοχή. Φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι οι επαγγελματίες ανταποκρίνονται σε επίπεδο ποιότητας και τιμών, κάτι που είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει. Όσοι άντεξαν στην κρίση σημαίνει ότι αξίζουν την προτίμησή μας.
 
Επίσης, ο κ. Ζορπίδης ενημέρωσε ότι από την αρχή της χρονιάς στο ΕΕΘ γράφτηκαν 677 επιχειρήσεις και διαγράφηκαν 948, αριθμοί εμφανώς μικρότεροι από τις 798 εγγραφές και τις 1.174 διαγραφές του αντίστοιχου διαστήματος του 2014.
 
ΛΕΖΑΝΤΑ: Στιγμιότυπο  από την συνέντευξη τύπου στο
                   Ε.Ε.Θ
  

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER