ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

27.11.2012

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Μνημόνιο συνεργασίας επτά Επιμελητηρίων από Ελλάδα και Κύπρο

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία δικτύου το οποίο θα αναλαμβάνει κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες υπέγραψαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τα επιμελητήρια Λέσβου, Φθιώτιδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Πάφου από την Κύπρο.

Η  υπογραφή του Μνημονίου  έγινε στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με  αυτό οι λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι οι ακόλουθοι:
  • Η βελτιστοποίηση της συνεργασίας, η  επίτευξη οικονομιών κλίμακας και η διεύρυνση και ενίσχυση της δικτύωσης των Επιμελητηρίων, με καταληκτικό στόχο την αποτελεσματική και αποδοτική υλοποίηση  δράσεων για τις τοπικές επιχειρήσεις.
  • Οι  προκλήσεις στον ραγδαία μεταβαλλόμενο σημερινό κόσμο, υπαγορεύουν μία συντονισμένη προσπάθεια για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και προβληματισμών και την εμπλοκή τους σε διάφορα αναπτυξιακά Ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Η σύσφιξη και διεύρυνση  των μακραίωνων δεσμών ανάμεσα
  • στον Ελλαδικό και τον Κυπριακό χώρο ως έργο μεγίστης σημασίας.
  • Η βούλησή να συμβάλουν στην εδραίωση ενός αναβαθμισμένου ρόλου στην νέα Ευρωπαϊκή  πραγματικότητα.
  • Η προσήλωση στις αρχές και στις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης.
Με τη δημιουργία του Δικτύου οι διοικήσεις των επτά Επιμελητηρίων επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τους ακόλουθους στόχους:
Πρώτον, τη  γόνιμη συνεργασία των μελών του Δικτύου, μέσω μίας ευρείας ανταλλαγής και διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού, πληροφοριών, εμπειριών και ιδεών  που θα κατατείνει στην βελτίωση των οικονομικών και επιχειρηματικών στόχων των μελών των Επιμελητηρίων τους.

Δεύτερον, την αξιοποίηση προγραμμάτων και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον Ευρωπαϊκό κυρίως χώρου, με παράλληλη συμμετοχή –εκπροσώπηση του δικτύου σε διεθνείς οργανισμούς και φορείς.

Τρίτον, τη συμβολή στην ανάδειξη του Θεσμού των Επιμελητηρίων σε παράγοντα περιφερειακής ανάπτυξης.

Τέταρτον, το συντονισμό δράσης με το Δίκτυο Δήμων «Πάφου – Αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδος».

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Νοέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Συνέδριο με τίτλο: «EUandU» θΕΕσσαλονίκη Εdition και θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση των νέων στην ΕΕ»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει συνέδριο στην Ελλάδα στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019  στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, (Αποθήκες Γ & Δ), με τίτλο: «EUandU» θΕΕσσαλονίκη Εdition και θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση των νέων στην ΕΕ» (https://www.euandu.eu ).  
21
22
23
24
25

Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας 2019

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας και της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Ε.Ε.Θ., τιμά και βραβεύει επιτυχημένους επαγγελματίες του Νομού μας, διοργανώνοντας «Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας», στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Πρόσκληση - Απονομή Αριστείων Επιχειρηματικότητας

26
27
28
29
30
 

NEWSLETTER