ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

02.02.2021

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Αντίθετο το ΕΕΘ στο νέο ΦΕΚ

Αντίθετο το ΕΕΘ στο νέο αυστηρό ΦΕΚ για την Εστίαση
«Οι καταστηματάρχες δεν είναι αστυνομικοί»
 
Την πλήρη αντίθεση του στις διατάξεις του ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης!
 
Το ΕΕΘ σημειώνει ότι το σημείο το οποίο προβλέπει υπέρογκα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης για συναθροίσεις πολιτών ΕΞΩ από τα καταστήματα είναι εκτός κάθε λογικής!
 
Ασφαλώς και ο υπεύθυνος κάθε επιχείρησης είναι ελεγκτέος με πρόστιμα εάν ΕΝΤΟΣ του καταστήματος του επιτρέψει την είσοδο σε περισσότερα άτομα από αυτά που προβλέπονται…
Ωστόσο, κανείς καταστηματάρχης δεν μπορεί να μεταμορφώνεται σε αστυνομικό και κάθε στιγμή να παραμερίζει την εργασία του προκειμένου να διαπιστώσει εάν εκτός υπάρχει συνωστισμός!
Παράλληλα, είναι άδικο να επιβάλλονται οριζόντια μέτρα που πλήττουν χιλιάδες επαγγελματίες όλων των κλάδων της εστίασης επειδή ελάχιστοι επαγγελματίες δεν συμμορφώνονται.
 
Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει την αστοχία και να ακολουθήσει την κοινή λογική.    

Το Θέμα έχει ως εξής:
Απαγορεύεται πλέον η παραμονή των πελατών, που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση.
Αυτό προβλέπει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης «για την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και επιβολής αντίστοιχων κυρώσεων».
 
Πρόστιμο 300 ευρώ θα πληρώνουν όσοι καταναλωτές παραμένουν στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), ενώ το πρόστιμο στην περίπτωση της επιχείρησης φθάνει τις 3.000 ευρώ.

Στο άρθρο 6 της ίδιας ΚΥΑ αναφέρεται:

«Παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), σύμφωνα με το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1.

-Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο

-Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη».

Σημειώνεται πως τα παραπάνω τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Όπως καταλήγει η ΚΥΑ, «η παρούσα ισχύει από την 2α Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00 έως και τις 8 Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00».
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Απρίλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  

NEWSLETTER