ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

12.01.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2015
 
 
 
Σε συσπείρωση γύρω από το Επιμελητήριο
κάλεσε τους επαγγελματίες ο Μιχ. Ζορπίδης
 
 
 
 
Εκατοντάδες προσκεκλημένοι από το χώρο της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιανουαρίου, στο καθιερωμένο επίσημο ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hotel. 
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη φάση, ενώ ταυτόχρονα εκτίμησε ότι οι επιπτώσεις από τις πρόωρες εκλογές στον οικονομικό κύκλο είναι αρνητικές. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες δυσκολίες σε πολλές επιχειρήσεις τους επόμενους ένα – δύο μήνες, με τη λήξη υποχρεώσεων που αφορούν παραγγελίες για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, που έγιναν το φθινόπωρο, όταν η εικόνα ήταν ενθαρρυντική και κανείς δεν περίμενε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα συμβάλλουν στη σοβαρή μείωση της κατανάλωσης μέσα στις γιορτές.        
Ο κ. Ζορπίδης σημείωσε ακόμη ότι τον επιχειρηματικό κόσμο ενδιαφέρει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ηρεμία ανεξάρτητα του ποιος κυβερνάει τη χώρα, ενώ παρατήρησε ότι μέχρι στιγμής στην προεκλογική περίοδο η συζήτηση δεν αφορά καθόλου τα καθημερινά προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που χρονίζουν, παρά το ότι σε πολλές περιπτώσεις η επίλυσή τους δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. 
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήταν παρόντες ο πρόεδρος του ΕΕΘ ζήτησε να κάνουν ότι μπορούν για τους επαγγελματίες και ανακοίνωσε την πρόθεση του Επιμελητηρίου να ξεκινήσει συστηματική επαφή και συνεργασία με όλους τους δήμους του νομού. «Για το καλό της τοπικής οικονομίας, άρα και της τοπικής κοινωνίας» όπως είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Διότι χωρίς οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη, χωρίς τη δημιουργία κοινωνικού πλούτου, χωρίς αύξηση της απασχόλησης κανένας τόπος δεν μπορεί να προκόψει. Χωρίς την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας δεν υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας, δεν πληρώνονται φόροι και τέλη, δεν υπάρχει χαμόγελο».
Ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε, επίσης, στη νέα φάση που εισέρχονται τα Επιμελητήρια με σταθερό στόχο την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων και επαγγελματιών, τους οποίους κάλεσε να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις για δράσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τους επόμενους μήνες οι πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου μας θα είναι δημιουργικές, στοχευμένες και διεκδικητικές. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά και η επιχειρηματικότητα αλλάζουν και απαιτούν νέες γνώσεις, νέες δεξιότητες και νέες εμπειρίες, που στοχεύουμε να προσφέρουμε. Σε αυτό θα στηριχθούμε πολύ σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την επιμόρφωση και την απασχόληση, στα οποία ήδη συμμετέχουμε».
Στο δείπνο του ΕΕΘ απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης  Γιώργος Ορφανός, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου,  ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Παρόντες ήταν επίσης, οι δήμαρχοι Εύοσμου Πέτρος Σούλας, Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Χαλκιδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς και Δέλτα Ευθύμης Φωτόπουλος.   
Χορηγοί του Ετήσιου Δείπνου του ΕΕΘ ήταν η Eurobank, η Σαμαράς και Συνεργάτες, η ΔΕΘ-HELEXPO, η ELPEDISON και ο ΟΑΣΘ, ενώ δωροθέτες για τους τυχερούς που βρήκαν τα εννιά φλουριά της βασιλόπιτας ήταν οι αεροπορικές εταιρίες Aegean, Astra, Air Berlin και Air Serbia. 
 
Λεζάντα :Στιγμιότυπο από το επίσημο ετήσιο δείπνο του ΕΕΘ  που έγινε 10 Ιανουαρίου.
Στο βήμα ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER