ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

24.09.2020

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Παρέμβαση του ΕΕΘ στο ΚΑΣ για το μετρό

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που εξέτασε εκ νέου το θέμα του σταθμού Βενιζέλου του μετρό, παρενέβη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας τον κόσμο της Αγοράς, που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας της πόλης.

Για την ιστορία το ΚΑΣ ομόφωνα ενέκρινε τη μελέτη για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου με τη μέθοδο της απόσπασης και στη συνέχεια επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων.

Πάγια θέση του ΕΕΘ είναι ότι για το Σταθμό Βενιζέλου θα πρέπει να εφαρμοστεί η καλύτερη επιστημονικά λύση, η οποία όμως θα είναι και η συντομότερη, καθώς η Αγορά έχει στραγγαλιστεί από τις καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο έργο.

Το κείμενο της επιστολής που στάλθηκε στο ΚΑΣ έχει ως εξής:

Αξιότιμα μέλη του ΚΑΣ,
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της πόλης με 55.000 μέλη, εκφράζοντας το χώρο της Αγοράς και της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας της περιοχής μας, απευθύνει έκκληση για επίσπευση όλων των διαδικασιών για την δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου του μετρό.

Για το λόγο αυτό επιθυμούμε να έχουμε ακρόαση στο Συμβούλιο σας προκειμένου τα μέλη του να αφουγκραστούν την φωνή της Αγοράς και των ανθρώπων της, που δοκιμάζονται τόσο σκληρά από τις διαδοχικές κρίσεις, καθώς μετά τη Δημοσιονομική έχουμε και αυτήν της Πανδημίας.

Σας καλούμε λοιπόν να επιλέξετε την λιγότερο χρονοβόρα λύση γιατί η Αγορά δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις. Χιλιάδες συνάδελφοι μας καταστράφηκαν οικονομικά λόγω των εργασιών. Ακόμη περισσότεροι ασφυκτιούν καθώς λόγω των συνεχιζόμενων έργων είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση των πολιτών στις επιχειρήσεις τους. Ο χώρος μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις καθυστερήσεις αυτές και δεν αντέχει μεγαλύτερες.
Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε αποφάσεις που θα ολοκληρώσουν την μακρά περίοδο κατασκευής.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιανουάριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER