ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

16.05.2012

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Η αγορά πληρώνει τα μικροκομματικά συμφέροντα

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα έκανε και πάλι το θαύμα του! Στην κορύφωση της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε η χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κι ενώ διανύουμε τον πέμπτο χρόνο ύφεσης της οικονομίας η ακυβερνησία είναι απλώς η χαριστική βολή για την αγορά. Οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου, αφού πρώτα οδήγησαν χωρίς καμία στρατηγική στις εκλογές της 6ης Μαϊου, αδυνατούν να συνεννοηθούν για το σχηματισμό κυβέρνησης και οδηγούν τον τόπο σε νέες εκλογές. Αδυνατούν να συμφωνήσουν στο τι είναι καλό και τι κακό για την Ελλάδα. Ποιο είναι το συμφέρον της κοινωνίας και ποιος δρόμος οδηγεί στην καταστροφή. 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπεί πάνω από 56.000 μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Το προηγούμενο διάστημα η αγωνία και η ελπίδα ότι τελικά θα βρεθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα πήγαιναν δίπλα – δίπλα. Σήμερα τα αισθήματα που επικρατούν είναι η απογοήτευση, η οργή και η αγανάκτηση. Ένα εκρηκτικό μείγμα.

Τώρα που  το διαζύγιο των πολιτικών με τον ορθολογισμό και τον πατριωτισμό επισημοποιήθηκε μπορούμε να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Η αίσθηση ότι οι πολιτικοί –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- εξακολουθούν να  βάζουν το κομματικό τους συμφέρον πάνω απ’ όλα επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Η ίδια νοοτροπία που οδήγησε στην παρακμή και την απαξίωση  το πολιτικό σύστημα καταδικάζει τη χώρα και την κοινωνία  στη χρεοκοπία. Στην αγορά η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες παλεύουν καθημερινά απλά για να επιβιώσουν μέσα σε αυτή την καταιγίδα. Και δυστυχώς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και τις παρενέργειες  της ακυβερνησίας και της παράλυσης των μηχανισμών του δημοσίου.

Όσα ακολούθησαν τις εκλογές της 6ης Μαϊου δείχνουν ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς τον τόνο των εξελίξεων δίνουν η ανευθυνότητα, η επιπολαιότητα, ο καιροσκοπισμός και το μικροκομματικό συμφέρον. Όλα όσα, δηλαδή, έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή απελπιστική κατάσταση.

Δε ζητούμε από κανέναν να αναλογιστεί τις ευθύνες του έναντι του συνόλου. Ούτε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ούτε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Είναι φανερό ότι δεν μπορούν. Το μόνο που θέλουμε να δηλώσουμε είναι ότι οι επαγγελματίες θα εξακολουθήσουμε  να αγωνιζόμαστε. Μόνοι. Χωρίς τη στοιχειώδη στήριξη της πολιτείας. Και κυρίως ότι όλοι εμείς έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως αυτή τη μοναξιά.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

NEWSLETTER