ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

11.11.2014

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Πάνω από 600 άτομα στην ημερίδα για την ασφαλιστική αγορά

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2014
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Πάνω από 600 άτομα στην ημερίδα
για την ασφαλιστική αγορά
 
 
Πάνω από 600 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και στελέχη ασφαλιστικών εταιριών παρακολούθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την ημερίδα για τον ασφαλιστικό κλάδο που διοργάνωσαν από κοινού τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά.
Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας της Ιδιωτικής Ασφάλισης για να συζητούνται θέματα της αγοράς, αλλά και ζητήματα που προκύπτουν στις σχέσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τις ασφαλιστικές εταιρίες. Όλοι, πάντως, αναγνώρισαν την ανάγκη όλοι οι παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς οφείλουν να συντονιστούν προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν. Με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης, από το οποίο θα κερδίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, η ελληνική κοινωνία και η εθνική οικονομία.
«Τα τελευταία χρόνια η πολιτεία επέλεξε την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή της ασφαλιστικής αγοράς και αυτό  σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής η αξιοπιστία του κλάδου είναι διασφαλισμένη» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος σημείωσε ότι για τον ασφαλιστικό κλάδο η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο είναι όχι μόνο απολύτως απαραίτητη, αλλά και καθοριστική προκειμένου η ασφαλιστική αγορά να αποκτήσει την ποιότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί το ευαίσθητο αντικείμενό της. «Οι εξελίξεις τρέχουν, η τεχνολογία αναπτύσσεται και όπως συμβαίνει παντού έτσι και στην ασφαλιστική αγορά οι προσαρμογές είναι αναπόφευκτες» επισήμανε ο κ. Ζορπίδης, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Πως ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις αλλαγές και ανακατατάξεις που γίνονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας; Και πως θα υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που εταιρίες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές παρέχουν στους πελάτες τους;».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι οι ασφαλιστές ανήκουν κατά κανόνα στους μικρομεσαίους κι έχουν τα προβλήματα που έχει όλη η αγορά, χαμηλή ρευστότητα, μεγάλη φορολογία, οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER