ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

30.04.2020

Newsletter

Όλα τα νέα γύρω από τις εξελίξεις για τον Κορονοϊό

Την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ένα δισ. ευρώ επιπλέον ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Η ενίσχυση θα καθορισθεί αναλογα με τον αριθμό εργαζομένων στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, προανήγγειλε στοχευμένα στήριξης εκείνων των κλάδων που πλήττονται περισσότερο, όπως ο τουρισμός. Τρεις άξονες μέτρων ανακοίνωσε ο υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτσης, και νέα εργαλεία για τη ρευστότητα επιχειρήσεων ο υπ. Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης (Διαβάστε τη συνέχεια εδώ).
  

- Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Τι ισχύει για τη λειτουργία καταστημάτων, επιχειρήσεων, σχολείων κλπ. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις ανακοινώσεις του αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Υφυπουργού αλλά και το πλήρες σχέδιο της Κυβέρνησης όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό (διαβάστε εδώ αναλυτικά)- Προσοχή! Ενδιαφέρει όλους τους επιχειρηματίες:
Σύσταση “Ταμείου Εγγυοδοσίας” ως ανεξάρτητης χρηματοδοτικής μονάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων για τη βελτίωση πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

- Για τη στήριξη της οικονομίας, η Κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορονοϊού, να λάβουν οικονομική ενίσχυση με τη μορφή της «επιστρεπτέας προκαταβολής».
Πρόκειται για μια μορφή προσωρινού, (διαβάστε τη συνέχεια εδώ)


Δείτε παρακάτω όλες τις ανακοινώσεις με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς


 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER